POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PROGRAMI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 2000. godine - Arhiva - pravna rješenja u praksi - pravilnik o troškovima - mrežna pravila za ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO ZA OBRT, MALO I SREDNJE PODUZETNIŠTVO


2053
Na temelju članka 39. st. 3. Zakona o obrtu (»Narodne novine« br. 77/93), ministar za obrt, malo i srednje poduzetništvo, uz prethodno pribavljeno mišljenje Hrvatske obrtničke komore i uz suglasnost ministra prosvjete i športa donosi
IZMJENE I DOPUNE
STRUČNO–TEORIJSKOG I PRAKTIČNOG DIJELA PROGRAMA (NAUKOVANJE) ZA ZANIMANJE KLOBUČAR
U službenom listu Republike Hrvatske »Narodne novine« br. 84 od 18. kolovoza 1997. mijenja se tekst na stranici:
– 2989 u tabeli “A. Praktični dio naukovanja, I. godina naukovanja” pod red. br. 4. u stupcu 3 redak 4. iza riječi “Naučiti” dodaje se “ukrasno zrnčanje”
– 2992 u tabeli “1.2. Ciljevi i sadržaji nastavnih područja, I. godina naukovanja” pod red. br. 6. “Proizvodnja šešira”, a za tekst “Upoznati ručni alat” u stupcu 4. se dodaje riječ “–šivanje”
– 2993 u tabeli “II. godina naukovanja” iza broja II. dodaje se “i III.” pa naziv tabele glasi : “II. i III. godina naukovanja”
– 2997 iza teksta “3.2. Ciljevi i sadržaj nastavnih područja “ upisuje se naziv tabele koji glasi “I. godina naukovanja”
– 2998 u tabeli “III. godina naukovanja” pod red. br. 1. u stupcu 3. dodaje se tekst “Razdioba udaljenosti i plohe” koji obuhvaća dva retka stupca 4., odnosno tekst ”Broj dugmadi, razmak između dugmadi” i “Međuprostori kod uzoraka”.
Klasa: 311–01/00–01/126
Urbroj: 515–01–00–08
Zagreb, 13. srpnja 2000.
Ministar
Željko Pecek, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti