POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PROGRAMI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 2000. godine - Arhiva - uredbe u primjeni - pravilnik o ispitnom - pravilnik o stomatološkim ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA
2318
Na temelju članka 24. Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina (»Narodne novine« br. 128/1999) Državna geodetska uprava, u sporazumu s Ministarstvom pravosuđa, uprave i lokalne samouprave, donosi
ODLUKU
O KATASTARSKOJ IZMJERI NA PODRUČJU KATASTARSKIH OPĆINA VRSAR I FUNTANA
1. U svrhu izrade katastra nekretnina i obnove zemljišnih
knjiga, na području katastarskih općina Vrsar i Funtana provest će se katastarska izmjera.
2. Katastarsku izmjeru će provesti Državna geodetska uprava, a određene poslove u okviru katastarske izmjere Geodetski zavod Rijeka d.d.
3. U obavljanju poslova na katastarskoj izmjeri, državni službenici Državne geodetske uprave i ovlaštene osobe Geodetskog zavoda Rijeka d.d., ovlašteni su:
– ući u prostor svake katastarske čestice, izuzimajući građevine, na način kako to dopuštaju okolnosti gospodarenja zemljištem,
– odstraniti u nužnom opsegu drveće, grmlje i ostalo raslinje koje bi ometalo provođenje katastarske izmjere,
– postaviti na zemljištu i građevinama potrebne oznake izmjere.
4. Nositelji prava na zemljištima na području katastarskih općina Vrsar i Funtana dužni su, do 15. veljače 2001., označiti granice zemljišta, na kojima imaju pravo vlasništva ili druga prava, vidljivim trajnim oznakama.
5. Upravitelji općih, javnih i drugih dobara na području katastarskih općina Vrsar i Funtana dužni su, do roka navedenog u točci 4. ove odluke, označiti vidljivim trajnim oznakama granice zemljišta kojima upravljaju.
6. Državna geodetska uprava – Područni ured za katastar Pazin – Ispostava Poreč i Geodetski zavod Rijeke d.d. pružit će stručnu pomoć u označavanju granica zemljišta osobama iz točke 4. i 5. ove odluke.
7. Rezultati katastarske izmjere izložit će se, po njenom dovršetku, na javni uvid.
Klasa: 931-04/00-01/09
Urbroj: 541-08/2-00-6
Zagreb, 29. studenoga 2000.
Ravnatelj
dr. sc. Željko Bačić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti