POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PROGRAMI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 2000. godine - Arhiva - pravila - pravilnik o priznanjima - pravilnik o registrima ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
668
Na temelju članka 7. Zakona o kreditnim poslovima s inozemstvom (»Narodne novine«, broj 43/96), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 22. ožujka 2000. godine, donijela
ODLUKU
O IZDAVANJU EUROOBVEZNICA REPUBLIKE HRVATSKE U IZNOSU OD EUR 500.000.000,00
I.
Radi izvršavanja izdataka utvrđenih Zakonom o izvršavanju Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2000. godinu, Republika Hrvatska zadužuje se izdavanjem obveznica u iznosu od EUR 500.000.000,00.
II.
Obveznice iz točke I. ove Odluke glase na donosioca a nominirane su u iznosu od EUR 1.000,00, EUR 10.000,00 i EUR 100.000,00.
Obveznice se izdaju po cijeni od 99,754% nominalnog iznosa. Kamatna stopa je nepromjenjiva i iznosi 7% godišnje. Dan dospijeća obveznica je 28. ožujka 2005. godine.
Obveznice se uplaćuju 28. ožujka 2000. godine, s kojim danom počinje obračun kamata po istima. Kamata po obveznicama isplaćivat će se jednom godišnje počevši od 28. ožujka 2001. godine, a glavnica će se u cijelosti isplatiti po dospijeću.
Obveznice će se plasirati putem voditelja izdanja Dresdner Kleinwort Benson.
III.
Sukladno točki I. i točki II. ove Odluke ovlašćuje se ministar financija za zaključenje ugovora.
IV.
Ova Odluka stupa na snagu danom stupanja na snagu Zakona o izvršavanju Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2000. godinu i objavit će se u »Narodnim novinama«.
Klasa: 441-03/00-01/02
Urbroj: 5030114-00-1
Zagreb, 22. ožujka 2000.
Predsjednik
Ivica Račan, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti