POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PROGRAMI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 2000. godine - Arhiva - prava - konsolidirane izmjene ministar - statut hrvatske agencije ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

HRVATSKI ZAVOD ZA TELEKOMUNIKACIJE
657
Na temelju članka 49. stavka 3. Zakona o telekomunikacijama (»Narodne novine«, br. 76/99 i 128/99) ravnatelj Hrvatskog zavoda za telekomunikacije donosi
PRAVILNIK
O MJERILIMA ZA ODREĐIVANJE TEHNIČKI SLOŽENIJE NEPOKRETNE RADIJSKE POSTAJE ZA KOJU SE IZDAJE DOZVOLA ZA POSTAVLJANJE PRIJE IZDAVANJA DOZVOLE ZA TU RADIJSKU POSTAJU
Članak 1.
Ovim se Pravilnikom određuju mjerila po kojima će se svrstati nepokretne radijske postaje među tehnički složenije, za koje će se prije izdavanja dozvole za radijsku postaju izdati dozvola za postavljanje radijske postaje.
Članak 2.
Tehničku složenost u smislu članka 49. Zakona o telekomunikacijama tvore tehnička složenost sveze ili sustava sveza za koje se traži dozvola, složenost antene ili antenskih sustava, zemljopisni položaj, poglavito u zoni međunarodnog usklađivanja, teritorijalna rasprostranjenost i dr.
Članak 3.
(1) Radijske postaje za emitiranje televizijskog i radijskog programa spadaju u složene sustave jer rade na osnovi planski određenih elemenata koji određuju pokrivanje svake radijske postaje. Za te postaje se izdaje dozvola za postavljanje radijske postaje.
(2) Iznimno, za radijske postaje iz stavka 1. ovoga članka, čija je efektivna izračena snaga-ERP (u daljnjem tekstu: ERP) manja od 5 W i to u slučaju kada nema posebno navedenog ograničenja ERP-a, te kada se radijska postaja nalazi izvan zone međunarodnog usklađivanja, izdavat će se samo dozvola za radijsku postaju, t.j. neće se, prije toga, izdavati i dozvola za postavljanje.
Članak 4.
Pokretni sustavi mogu stvarati međusobne smetnje pa se za njih u načelu izdaju dozvole za postavljanje za bazne postaje, za repetitore i za nepokretne postaje u sustavu, s ciljem da se prije njihovog puštanja u rad obavi tehnički pregled. Od ovoga se mogu izuzeti samo vrlo jednostavni sustavi kada to procijeni Zavod.
Članak 5.
Dozvola za postavljanje izdaje se za radijsku postaju u nepokretnoj svezi točka - točka, za prijenos signala za radio i televiziju u mreži nepokretnih sveza (dvije ili više nepokretnih sveza točka - točka), te se smatraju složenim sustavima zbog potrebne visoke pouzdanosti u radu i čistoće prijenosa.
Članak 6.
(1) Nepokretna radijska postaja u radijskim komunikacijama putem satelita za dvosmjerni prijenos kapaciteta većeg od 34 Mbit/s, ili ekvivalenta, smatra se složenim sustavom za koji se izdaje dozvola za postavljanje radijske postaje.
(2) Nepokretne radijske postaje u radijskim komunikacijama putem satelita kategorija SNG i VSAT ne smatraju se složenim sustavima.
Članak 7.
Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmi dan od dana objave u »Narodnim novinama«.
Klasa: 011-01/00-02/03
Urbroj: 376-07-00 01 BB
Zagreb, 15. ožujka 2000.
Ravnatelj
Dominik Filipović, dipl. ing. el., v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti