POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PROGRAMI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 2000. godine - Arhiva - standardi - kodeks medicinske etike - izmjena programa hrvatske ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

DRŽAVNI ZAVOD ZA NORMIZACIJU I MJERITELJSTVO
1188
Temeljem članka 31. stavka 3. Zakona o normizaciji (»Narodne novine« br. 55/96) ravnatelj Državnog zavoda za normizaciju i mjeriteljstvo donosi
PRAVILNIK
O UTVRĐIVANJU VISINE I NAČINA PLAĆANJA NAKNADA ZA POKRIĆE TROŠKOVA U POSTUPKU HOMOLOGACIJE NOVIH I UPOTREBLJAVANIH GUMA IZ UVOZA
Članak 1.
Ovim pravilnikom utvrđuje se visina i način plaćanja naknada za pokriće troškova u postupku homologacije novih i upotrebljavanih guma iz uvoza koje podnositelji zahtjeva plaćaju Državnom zavodu za normizaciju i mjeriteljstvo (u daljnjemu tekstu: Zavod) ili ovlaštenoj pravnoj osobi.
Članak 2.
Za izdavanje potvrde o sukladnosti za upotrebljavane gume iz uvoza u smislu odredaba Pravilnika o obveznom potvrđivanju sukladnosti upotrebljavanih guma iz uvoza za motorna i priključna cestovna vozila i o uvjetima za ovlašćivanje pravnih osoba za obavljanje ispitivanja u postupku navedenog potvrđivanja (»Narodne novine« br. 53/97) utvrđuje se naknada u iznosu od 3,5 kn po komadu gume.
Članak 3.
Za izdavanje potvrde o sukladnosti za nove gume iz uvoza u smislu odredaba Naredbe o homologaciji guma za motorna vozila i njihove prikolice (»Narodne novine br. 58/99) i odredaba Naredbe o homologaciji guma za gospodarska vozila i njihove prikolice (»Narodne novine br. 58/99), utvrđuje se naknada u iznosu od 50 kn po tipu gume.
Ako se ispitivanje guma iz stavka 1. ovog članka obavlja uzorkovanjem, tada naknada za izdavanje potvrde o sukladnosti po tipu gume koja nije obuhvaćena uzorkom iznosi 20% iznosa naknade iz stavka 1. ovog članka.
Članak 4.
Naknade za pokriće stvarnih troškova pregleda guma, dokumentacije i izradbe izvješća o ispitivanju utvrđuje ovlaštena pravna osoba cjenikom koji je prethodno potvrdio Zavod.
Članak 5.
Naknade iz članaka 2. i 3. ovoga pravilnika podnositelj zahtjeva uplaćuje na žiroračun Zavoda.
Naknade iz članka 4. ovoga pravilnika podnositelj zahtjeva uplaćuje izravno ovlaštenoj pravnoj osobi.
Članak 6.
Ovaj pravilnik stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«.
Klasa: 011-02/99-02/1
Urbroj: 558-04/8-00-1
Zagreb, 11. travnja 2000.
Ravnatelj
Državnog zavoda
za normizaciju i mjeriteljstvo
dr. sc. Jakša Topić, dipl. ing., v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti