POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PROGRAMI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 2000. godine - Arhiva - stalne objave - zakon o obrazovanju - rješenju o ovlaštenju ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
1185
Na temelju članka 11. stavka 1., a u vezi s člankom 12. Zakona o sanaciji i restrukturiranju banaka (»Narodne novine«, broj 44/99) i članka 90. Zakona o bankama (»Narodne novine«, broj 161/98), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 25. svibnja 2000. godine donijela
ODLUKU
O IZMJENAMA I DOPUNAMA ODLUKE O SANACIJI I RESTRUKTURIRANJU CROATIA BANKE d.d., ZAGREB
I.
U Odluci o sanaciji i restrukturiranju Croatia banke d.d., Zagreb (»Narodne novine«, broj 98/99), u točki II.a) zamjenjuje se brojka »1.809« s brojkom »1.797,5«, a u točki II.c) zamjenjuje se brojka »622,2« s brojkom »622,3«.
II.
U točki III. iza riječi »kapitala« dodaje se »umanjenog za trošak stjecanja vlastitih dionica«, a brojka »277,1« zamjenjuje se s brojkom »264,8«.
III.
U točki IV. stavku 1.a) zamjenjuje se brojka: »336,5« s brojkom: »348,9«, a iza riječi: »kapitala« dodaju se riječi: »umanjenog za trošak stjecanja vlastitih dionica«; u stavku 1.b) brojka: »217« zamjenjuje se brojkom: »204,6«.
Stavak 2. točke IV. mijenja se i glasi: »Iznos dijela rizičnih plasmana u kojima su sadržani potencijalni gubici Banke u iznosu od 348,9 milijuna kuna prenose se na Agenciju.«.
IV.
U točki VII. stavku 2. zamjenjuje se brojka: »217« s brojkom: »204,6«.
V.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u »Narodnim novinama«.
Klasa: 450-02/99-02/07
Urbroj: 5030120-00-3
Zagreb, 25. svibnja 2000.
Predsjednik,
zamjenik predsjednika
dr. sc. Goran Granić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti