POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PROGRAMI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 2000. godine - Arhiva - novo izdanje - pravilnik o željezničkoj - obvezatne upute nalozi ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO ZDRAVSTVA
1743
Na temelju članka 34. stavka 4. Zakona o sanitarnoj inspekciji (»Narodne novine« 27/99) Ministar zdravstva donosi
PRAVILNIK
O IZMJENI I DOPUNAMA PRAVILNIKA O SLUŽBENOJ ODJEĆI VIŠIH GRANIČNIH SANITARNIH INSPEKTORA I GRANIČNIH SANITARNIH INSPEKTORA MINISTARSTVA ZDRAVSTVA
Članak 1.
U Pravilniku o službenoj odjeći viših graničnih sanitarnih inspektora i graničnih sanitarnih inspektora (»Narodne novine«, broj 80/99) članak 4. mijenja se i glasi:
»Granični sanitarni inspektor ima pravo na zimsku i ljetnu službenu odjeću.
Zimska i ljetna službena odjeća standardnog su kroja s jednorednim kopčanjem osim košulje koja na prsištu ima dva džepa.«
Članak 2.
Iza članka 4. dodaju se novi članci 4a., 4b., 4c. i 4d. koji glase:
»Članak 4a.
Zimska službena odjeća se sastoji od kratkog kaputa (sako), hlača za muškarce i suknje ili hlača za žene, dugog kaputa sa uloškom, košulje i kravate.
Ljetna odjeća sastoji se od hlača za muškarce i suknje ili hlača za žene, dvije košulje i kravate.
Članak 4b.
Zimski kratki kaput i hlače te suknja za žene izrađeni su od jednobojne tamno plave zimske tkanine odgovarajuće mješavine vune i poliester vlakana sa podstavom od pamučne ili terilen tkanine.
Zimski dugi kaput izrađen je od jednobojne tamno plave nepromočive tkanine odgovarajuće mješavine pamučnih i poliester vlakana sa uloškom od punije vunene tkanine.
Košulja je bijele boje dugih rukava izrađena od odgovarajuće mješavine pamučnih i poliester vlakana.
Kravata je tamno plave boje.
Članak 4c.
Ljetna odjeća – hlače i suknja izrađeni su od jednobojne tamno plave tkanine odgovarajuće mješavine pamuka i poliester vlakana.
Ljetna košulja je sportskog kroja u bijeloj boji kratkih rukava izrađena od pamučne tkanine.
Kravata je tamno plave boje.
Članak 4d.
Sanitarni inspektor ima pravo na dva kompleta zimske i dva kompleta ljetne službene odjeće.
Rok trajanja za zimsku službenu odjeću je tri godine, za košulju dvije godine.
Rok trajanja za ljetnu službenu odjeću je dvije godine, za košulju jedna godina.«
Članak 3.
Iza članka 4. dodaje se članak 5. koji glasi:
»Ako do uništenja službene odjeće nije došlo tijekom rada ili je došlo grubom nepažnjom za vrijeme rada, graničnom sanitarnom inspektoru izdat će se nova službena odjeća na njegov trošak.
Službena odjeća ili dijelovi službene odjeće kojima nije istekao rok, a trajno se oštete prilikom obavljanja službenih radnji zamijenit će se po odobrenju ministra zdravstva«.
Članak 4.
Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama«.
Klasa: 011-01/00-01/0096
Urbroj: 534-04-03-00-0002
Zagreb, 8. kolovoza 2000.
Ministar
prof. dr. sc. Ana Stavljenić-Rukavina, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti