POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PROGRAMI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 2000. godine - Arhiva - nova lista - ispravak izmjena naslovi - popis utvrđenih domaćih ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
1726
Na temelju članka 10. Zakona o iznimnim mjerama kontrole cijena (»Narodne novine«, broj 73/97), a u skladu sa Zakonom o novčanim poticajima i naknadama u poljoprivredi i ribarstvu (»Narodne novine«, broj 29/99, 105/99, 46/2000 i 69/2000), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 24. kolovoza 2000. godine, donijela
UREDBU
O ZAJAMČENOJ CIJENI ULJANE REPICE RODA 2000. GODINE

Članak 1.
Proizvođačima uljane repice osigurava se, za uljanu repicu roda 2000. godine, zajamčena cijena od 1,16 kuna za jedan kilogram.
Članak 2.
Cijena iz članka 1. ove Uredbe podrazumijeva franko skladište, vagon, tegljač ili drugo prijevozno sredstvo u mjestu proizvođača po izboru kupca.
Članak 3.
Cijena iz članka 1. ove Uredbe vrijedi za uljanu repicu koja sadržava 7% vlage i 2% nečistoće.
Ako uljana repica sadrži veći, odnosno manji postotak vlage ili nečistoće od postotka iz stavka 1. ovoga članka, zajamčena cijena iz članka 1. ove Uredbe se za svaki postotak smanjuje odnosno povećava za 1%.
Članak 4.
Danom stupanja na snagu ove Uredbe prestaje važiti Uredba o zajamčenoj cijeni uljane repice roda 2000. godine (»Narodne novine«, broj 58/2000).
Članak 5.
Ova Uredba stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama«.
Klasa: 307-01/00-01/01
Urbroj: 5030116-00-15
Zagreb, 24. kolovoza 2000.
Potpredsjednik,
zamjenik predsjednika
dr. sc. Goran Granić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti