POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PROGRAMI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 2000. godine - Arhiva - literatura - uredba o uređivanju - pravilnik o odgovarajućem ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO
1690
Na osnovu članka 29. stavka 1. Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave i jedinica lokalne uprave i samouprave (»Narodne novine«, broj 90/92, 69/95, 59/96 i 63/96), Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske propisuje

OBVEZATNE UPUTE BROJ OLS – I

Izbori za članove Gradskog vijeća Grada Slatine i Općinskog vijeća Općine Pitomača, koji će se održati dana 10. rujna 2000. godine, provodit će se primjenom Obvezatnih uputa Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske i to:

  1. Obvezatne upute OLS-I o obrascima za provođenje izbora za članove predstavničkih tijela jedinice lokalne samouprave, odnosno jedinice lokalne uprave i samouprave (»Narodne novine«, broj 16/97 i 19/97).
  2. Obvezatne upute OLS-III o obrascima za provođenje izbora za članove predstavničkih tijela jedinice lokalne samouprave, odnosno jedinice lokalne uprave i samouprave (»Narodne novine«, broj 17/97 i 25/97).
  3. Obvezatne upute OLS-IV o promatračima i načinu promatranja rada tijela za provođenje izbora za članove predstavničkih tijela jedinice lokalne samouprave, odnosno jedinice lokalne uprave i samouprave (»Narodne novine«, broj 19/97, 156/98).
  4. Obvezatne upute OLS-VI o odustanku od kandidature za izbor članova predstavničkih tijela jedinice lokalne samouprave, odnosno jedinice lokalne uprave i samouprave (»Narodne novine«, broj 21/97), osim datuma navedenih u točki 1. i 2.
  5. Obvezatne upute OLS-VII o načinu glasovanja nepismenih osoba, osoba s tjelesnom manom, te osoba koje se nalaze u bolnici, invalidnih, bolesnih i nepokretnih osoba (»Narodne novine«, broj 21/97).
  6. Obvezatne upute OLS-VIII o načinu rada biračkog odbora za provođenje izbora za članove predstavničkih tijela jedinice lokalne samouprave, odnosno jedinice lokalne uprave i samouprave (»Narodne novine«, broj 21/97).
  7. Obvezatne upute OLS-IX o načinu uređivanja prostorija u kojima će se glasovati na biračkom mjestu (»Narodne novine«, broj 29/97).

Klasa: 013-01/00-01/01
Urbroj: LS-64/2000
Zagreb, 26. srpnja 2000.

Predsjednik
Marijan Ramušćak, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti