POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PROGRAMI

Propisi iz 2000. godine - Arhiva - literatura - uredba o uređivanju - pravilnik o odgovarajućem ...

PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO
1690
Na osnovu članka 29. stavka 1. Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave i jedinica lokalne uprave i samouprave (»Narodne novine«, broj 90/92, 69/95, 59/96 i 63/96), Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske propisuje

OBVEZATNE UPUTE BROJ OLS – I

Izbori za članove Gradskog vijeća Grada Slatine i Općinskog vijeća Općine Pitomača, koji će se održati dana 10. rujna 2000. godine, provodit će se primjenom Obvezatnih uputa Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske i to:

1. Obvezatne upute OLS-I o obrascima za provođenje izbora za članove predstavničkih tijela jedinice lokalne samouprave, odnosno jedinice lokalne uprave i samouprave (»Narodne novine«, broj 16/97 i 19/97).
  2. Obvezatne upute OLS-III o obrascima za provođenje izbora za članove predstavničkih tijela jedinice lokalne samouprave, odnosno jedinice lokalne uprave i samouprave (»Narodne novine«, broj 17/97 i 25/97).
  3. Obvezatne upute OLS-IV o promatračima i načinu promatranja rada tijela za provođenje izbora za članove predstavničkih tijela jedinice lokalne samouprave, odnosno jedinice lokalne uprave i samouprave (»Narodne novine«, broj 19/97, 156/98).
  4. Obvezatne upute OLS-VI o odustanku od kandidature za izbor članova predstavničkih tijela jedinice lokalne samouprave, odnosno jedinice lokalne uprave i samouprave (»Narodne novine«, broj 21/97), osim datuma navedenih u točki 1. i 2.
  5. Obvezatne upute OLS-VII o načinu glasovanja nepismenih osoba, osoba s tjelesnom manom, te osoba koje se nalaze u bolnici, invalidnih, bolesnih i nepokretnih osoba (»Narodne novine«, broj 21/97).
  6. Obvezatne upute OLS-VIII o načinu rada biračkog odbora za provođenje izbora za članove predstavničkih tijela jedinice lokalne samouprave, odnosno jedinice lokalne uprave i samouprave (»Narodne novine«, broj 21/97).
  7. Obvezatne upute OLS-IX o načinu uređivanja prostorija u kojima će se glasovati na biračkom mjestu (»Narodne novine«, broj 29/97).

Klasa: 013-01/00-01/01
Urbroj: LS-64/2000