POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PROGRAMI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 2000. godine - Arhiva - pročišćeni tekstovi - odluka i rješenje - pravilnik o homologaciji ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
2365
Na temelju članka 26. stavka 1. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 101/98 i 15/2000), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 14. prosinca 2000. godine, donijela
UREDBU
O PRESTANKU RADA UREDA ZA SURADNJU S ORGANIZACIJOM ZA EUROPSKU SIGURNOST I SURADNJU (OESS)
Članak 1.
Ured za suradnju s Organizacijom za europsku sigurnost i suradnju (OESS), (u daljnjem tekstu: Ured), prestaje s radom 31. prosinca 2000. godine.
Članak 2.
Državne službenike i namještenike zatečene na poslovima Ureda na dan 31. prosinca 2000. godine, preuzima Ured za suradnju s međunarodnim institucijama u Republici Hrvatskoj.
Državni službenici i namještenici iz stavka 1. ovog članka nastavljaju s radom u Uredu za suradnju s međunarodnim institucijama u Republici Hrvatskoj na dosadašnjim službeničkim položajima odnosno radnim mjestima do donošenja rješenja na temelju Pravilnika o unutarnjem redu Ureda za suradnju s međunarodnim institucijama u Republici Hrvatskoj.
Pismohranu i drugu dokumentaciju Ureda preuzima Ured za suradnju s međunarodnim institucijama u Republici Hrvatskoj.
Članak 3.
Danom primjene Uredbe o Uredu za suradnju s međunarodnim institucijama u Republici Hrvatskoj prestaje važiti Uredba o Uredu za suradnju s Organizacijom za europsku sigurnost i suradnju (OESS), (»Narodne novine«, broj 1/98).
Članak 4.
Ova Uredba stupa na snagu danom objave u »Narodnim novinama«, a primjenjuje se od 1. siječnja 2001. godine.
Klasa: 023-03/00-01/56
Urbroj: 5030109-00-1
Zagreb, 14. prosinca 2000.
Potpredsjednik,
zamjenik predsjednika
dr. sc. Goran Granić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti