POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PROGRAMI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 2000. godine - Arhiva - izdanja zakona - odluku o izboru - deklaracija o stanju ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

ZASTUPNIČKI DOM HRVATSKOGA DRŽAVNOG SABORA
Na temelju odredbe članka 97. stavka 1. i članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim
ODLUKU
O PROGLAŠENJU ZAKONA O PRERASPOREDU RADNOG VREMENA 7. VELJAČE 2000.
Proglašavam Zakon o prerasporedu radnog vremena 7. veljače 2000., koji je donio Zastupnički dom Hrvatskoga državnog sabora na sjednici 3. veljače 2000.
Broj: 01/2-081-00-01/7-2
Zagreb, 5. veljače 2000.
PRIVREMENO NA DUŽNOSTI
PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE
Zlatko Tomčić, v. r.
predsjednik Hrvatskoga državnog sabora
ZAKON
O PRERASPOREDU RADNOG VREMENA
7. VELJAČE 2000.
Članak 1.
Ponedjeljak, 7. veljače 2000. dan održavanja ponovljenih izbora za predsjednika Republike Hrvatske, neradni je dan.
Članak 2.
Tijela državne vlasti, tijela jedinica lokalne uprave i samouprave, tijela jedinica lokalne samouprave, pravne i fizičke osobe koje obavljaju gospodarske i društvene djelatnosti, umjesto 7. veljače 2000., dužni su prerasporediti radno vrijeme, odnosno raditi jedan dan kojeg se prema rasporedu radnog vremena ne radi i to u roku od 30 dana, a ako to organizacija rada ne dozvoljava, onda u roku od šest mjeseci od dana stupanja na snagu ovoga Zakona.
Poslodavac, koji ne izvrši preraspored radnog vremena prema odredbi stavka 1. ovoga članka, dužan je zaposleniku isplatiti naknadu plaće za neradni dan 7. veljače 2000.
Članak 3.
Tijela državne vlasti, tijela jedinica lokalne uprave i samouprave, jedinica lokalne samouprave, te pravne i fizičke osobe mogu odrediti koji su zaposlenici dužni raditi 7. veljače 2000. radi osiguranja obavljanja nužnih poslova, odnosno koji zaposlenici mogu raditi ako proces rada omogućuje da takvi zaposlenici mogu ostvariti svoje biračko pravo.
Članak 4.
Ovaj Zakon stupa na snagu danom objave u »Narodnim novinama«.
Klasa: 960-01/00-01/01
Zagreb, 3. veljače 2000.
ZASTUPNIČKI DOM
HRVATSKOGA DRŽAVNOG SABORA
Predsjednik
Zastupničkog doma
Hrvatskoga državnog sabora
Zlatko Tomčić, dipl. ing., v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti