POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PROGRAMI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 2000. godine - Arhiva - iz tiska - plan prijama radno pravo - mrežna pravila plinskog ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
1592
Na temelju članka 4. stavka 2. Zakona o plaćama službenika i namještenika u javnim službama (»Narodne novine«, broj 74/94), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 20. srpnja 2000. godine donijela
UREDBU
O POSTOTNOM POVEĆANJU KOEFICIJENATA ZA UČITELJE I STRUČNE SURADNIKE U OSNOVNOŠKOLSKIM USTANOVAMA
Članak 1.
Ovom Uredbom utvrđuje se pravo učitelja i stručnih suradnika u osnovnoškolskim ustanovama na povećanje koeficijenata odgovarajućeg platnog razreda u okviru zvanja: učitelj, stručni suradnik, učitelj mentor, stručni suradnik mentor, učitelj savjetnik i stručni suradnik savjetnik, ovisno o ukupnom broju godina radnog staža provedenog na poslovima učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u djelatnosti osnovnog i srednjeg školstva i to:
– od položenog stručnog ispita do 10 godina radnog staža – za 5%
– s najmanje 10 godina radnog staža – za 10%
– s najmanje 20 godina radnog staža – za 12%
– s najmanje 30 godina radnog staža – za 15%.
Članak 2.
Pravo iz članka 1. ove Uredbe ne mogu koristiti učitelji koji koriste pravo na manje tjedne obveze neposrednog odgojno-obrazovnog rada s učenicima, utvrđeno Pravilnikom o obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi (»Narodne novine«, broj 51/99).
Članak 3.
Sredstva za isplatu navedenih prava osiguravaju se u Razdjelu 080 – Ministarstvo prosvjete i športa, Glavi 15 – Osnovnoškolsko obrazovanje, na poziciji 114928 – Bruto plaće i nadnice.
Članak 4.
Postotno povećanje koeficijenata platnih razreda učitelja i stručnih suradnika iz ove Uredbe, primjenjuje se od 1. rujna 2000. godine (isplata u listopadu).
Članak 5.
Ova Uredba stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama«.
Klasa: 120-02/00-01/13
Urbroj: 5030104-00-2
Zagreb, 20. srpnja 2000.Predsjednik
Ivica Račan, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti