POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PROGRAMI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 2000. godine - Arhiva - prikaz pravnih pravila - naputak o visini - zakon o prihvaćanju ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO ZDRAVSTVA
1018
Na temelju članka 24. Zakona o evidencijama u oblasti zdravstva (»Narodne novine«, broj 53/91 i 26/93) ministar zdravstva donosi
PRAVILNIK
O PROVEDBI ZAKONA O EVIDENCIJAMA U OBLASTI ZDRAVSTVA ZA PODRUČJE STACIONARNE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE I PRAĆENJA BOLESTI OVISNOSTI
Članak 1.
Ovim Pravilnikom propisuju se obrasci za izvješćivanje u području stacionarne zdravstvene zaštite i praćenja bolesti ovisnosti, koji se objavljuju kao prilog ovom Pravilniku i čine njegov sastavni dio.
Članak 2.
Rokovi za dostavu i obradu popunjenih obrazaca iz članka 1. objavljuju se u Programu statističkih istraživanja za Republiku Hrvatsku.
Članak 3.
Propisane obrasce dužne su ispunjavati te dostavljati Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo sve zdravstvene ustanove, te zdravstveni djelatnici u privatnim praksama i centri za bolesti ovisnosti županija ili gradova.
Članak 4.
Hrvatski zavod za javno zdravstvo izradit će upute o popunjavanju i primjeni izvještajnih obrazaca u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ovog Pravilnika.
Članak 5.
Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama«, a primjenjuje se od 1. siječnja 2001. godine.
Klasa: 011-01/00-01/36
Urbroj: 534-02-03-00-01
Zagreb, 10. travnja 2000.
Ministar
prof. dr. sc. Ana Stavljenić-Rukavina, v. r.
Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti