POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PROGRAMI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 2000. godine - Arhiva - pravni tekstovi - zaključak o prihvaćanju - uredba o ustrojstvu ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO ZA OBRT, MALO I SREDNJE PODUZETNIŠTVO
887
Na temelju članka 9. stavka 5. Zakona o obrtu »Narodne novine«, br. 77/93, 90/96), ministar za obrt, malo i srednje poduzetništvo donosi
RJEŠENJE
O UTVRĐIVANJU CIJENE OBRTNICE
Članak 1.
Ovim Rješenjem utvrđuje se cijena obrtnice, koju izdaje nadležni Županijski ured, odnosno Ured Grada Zagreba.
Članak 2.
Za izdanu obrtnicu fizička osoba plaća iznos od 500.00 kn.
Na područjima od posebne državne skrbi Republike Hrvatske za izdanu obrtnicu, fizička osoba plaća iznos od 300,00 kn.
U slučaju zajedničkog obavljanja obrta za jednu izdanu obrtnicu plaća se iznos iz stavka 1. ovog članka, a na područjima od posebne državne skrbi Republike Hrvatske iznos iz stavka 2. ovog članka. Za svaku sljedeću izdanu obrtnicu plaća se iznos od 60,00 kn.
U slučaju potrebe naknadnog unosa podataka u obrtnicu, zbog promjene podataka o obrtu ili obrtniku, za novu obrtnicu, obrtnik plaća iznos od 60,00 kn.
Članak 3.
Novčani iznos iz članka 2. ovog Rješenja, fizička osoba uplatit će Ministarstvu za obrt, malo i srednje poduzetništvo, Zagreb, Ulica grada Vukovara 78, na žiroračun broj 30101-637-6233 s modelom plaćanja: 02 i pozivom na broj: 94 - brojčana oznaka županijskog ureda i županije nadležne za izdavanje obrtnice.
Članak 4.
Novčana sredstva prikupljena temeljem ovog Rješenja, Ministarstvo za obrt, malo i srednje poduzetništvo upotrijebit će za podmirenje troškova nastalih u svezi s tiskanjem i izdavanjem obrtnica.
Preostala sredstva koristit će se u svrhu nabavke informatičke i druge opreme potrebne za uspostavu i održavanje obrtnog registra i jedinstvenog informacijskog sustava, te za aktivnosti na unapređivanju obrtništva.
Članak 5.
Županijski uredi nadležni za izdavanje obrtnica, odnosno Ured Grada Zagreba, dužni su osigurati čuvanje i skladištenje obrtnica kao javnog dokumenta, te voditi evidenciju o zaprimljenim i izdanim obrtnicama.
Članak 6.
Ovo Rješenje stupa na snagu danom objavljivanja u »Narodnim novinama«.
Danom stupanja na snagu ovog Rješenja prestaje važiti Rješenje o utvrđivanju cijene obrtnice (»Narodne novine« broj 11/96, 59/98).
Klasa: 311-01/00-01/03
Urbroj: 515-01-00-01
Zagreb, 4. travnja 2000.
Ministar
Željko Pecek, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti