POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PROGRAMI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 2000. godine - Arhiva - hrvatske pravne uzance - zakon o elektroničkoj - uredba o uređenju ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO
Temeljem članka 22. točke 1. Zakona o izboru predsjednika Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 22/92, 42/92 i 71/97), Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske propisuje
OBVEZATNE UPUTE VIII.

  1. Gradska i općinska izborna povjerenstva će dostaviti biračkim odborima na svom području popis birača kojima je izdana potvrda za glasovanje u inozemstvu, a koji im je dostavljen od nadležnog tijela državne uprave.
  2. Prije početka glasovanja birački odbor će, prema popisu dobivenom od nadležnog izbornog povjerenstva, u izvatku iz popisa birača označiti birača koji je dobio potvrdu za glasovanje u inozemstvu, stavljanjem oznake X ispred rednog broja tog birača.
  3. Ako na biračko mjesto, na kojem je upisan u izvod iz popisa birača u Republici Hrvatskoj, pristupi birač kojem je izdana potvrda za glasovanje u inozemstvu i kojeg je birački odbor, prije početka glasovanja, po prethodnoj točci označio u izvodu, birački odbor neće tom biraču dopustiti glasovanje, osim ako birač biračkom odboru preda potvrdu koja mu je izdana za glasovanje u inozemstvu.

Ako je dozvolio glasovanje takvom biraču, birački odbor zadržava navedenu potvrdu koja na taj način postaje sastavni dio izbornog materijala za to biračko mjesto.
Klasa: 020-03/2000-02/08
Urbroj: 599-2000-1
Zagreb, 18. siječnja 2000.
Predsjednik
Marijan Ramušćak, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti