POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PROGRAMI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 2000. godine - Arhiva - pravni procesi - zakon o upravljanju - uredba o evidenciji ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
881
Na temelju članka 30. stavka 2. Zakona o Vladi Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 101/98 i 15/2000), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 6. travnja 2000. godine, donijela
ODLUKU
O UTVRĐIVANJU PLAĆE ZAMJENICIMA I POMOĆNICIMA RAVNATELJA DRŽAVNIH UPRAVNIH ORGANIZACIJA
I.
Plaće zamjenika i pomoćnika ravnatelja državnih upravnih organizacija utvrđuju se množenjem osnovice za obračun plaće s koeficijentom za određenog dužnosnika, i to:

  1. zamjenici ravnatelja državnih upravnih organizacija 3,4
  2. pomoćnici ravnatelja državnih upravnih organizacija 3,1

Osnovica za obračun plaće dužnosnika je prosječna mjesečna isplaćena plaća zaposlenih u Republici Hrvatskoj, u prethodnoj godini, koju utvrđuje Državni zavod za statistiku i objavljuje u »Narodnim novinama«.
II.
Pojedinačna rješenja o visini plaće za svakog dužnosnika iz točke I. ove Odluke donosi Kadrovska komisija Vlade Republike Hrvatske.
III.
Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje važiti Odluka o utvrđivanju plaće državnim tajnicima te zamjenicima i pomoćnicima ravnatelja državnih upravnih organizacija (»Narodne novine«, broj 72/99).
IV.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u »Narodnim novinama«, a primjenjuje se od 1. ožujka 2000. godine.
Klasa: 120-02/00-01/09
Urbroj: 5030109-00-1
Zagreb, 6. travnja 2000.
Potpredsjednik,
zamjenik predsjednika
dr. sc. Goran Granić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti