POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PROGRAMI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 2000. godine - Arhiva - pravni poslovi - rješenje agencije pravo - razrješuju se članovi ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO ZDRAVSTVA
2114


Na temelju članka 34. stavka 1. Zakona o sanitarnoj inspekciji (»Narodne novine« broj 27/99) ministar zdravstva donosi
PRAVILNIK
O IZMJENI PRAVILNIKA O ISKAZNICI I ZNAČKI SANITARNOG INSPEKTORA
Članak 1.
U Pravilniku o iskaznici i znački sanitarnog inspektora (»Narodne novine« broj 106/99 i 114/99) u članku 3. riječi: »graničnog sanitarnog inspektora (obrazac »C«)« zamjenjuju se riječima: »sanitarnog inspektora (obrazac »C«), a riječi: »sanitarnog inspektora Ministarstva zdravstva (obrazac »D«)« zamjenjuju se riječima: »graničnog sanitarnog inspektora Ministarstva zdravstva (obrazac »D«)« zamjenjuju se riječima: »granični sanitarni inspektor (obrazac »D«)«.
U točki 4. riječi: »granični sanitarni inspektor (obrazac »C«)« zamjenjuju se riječima: »sanitarni inspektor (obrazac »C«)«, a riječi: »sanitarni inspektor (obrazac »D«)« zamjenjuju se riječima: »granični sanitarni inspektor (obrazac »D«)«.
Članak 2.
Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama«.
Klasa: 011-01/99-01/0099
Urbroj: 534-04-03-00-0003
Zagreb, 19. listopada 2000.
Ministar
prof. dr. sc. Ana Stavljenić-Rukavina, v. r.
Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti