POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PROGRAMI

Propisi iz 2000. godine - Arhiva - pravne odluke - deklaracija o presudi - odluka o uvođenju ...

PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

HRVATSKI ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE
830
Na temelju članka 141. točke 3. Zakona o mirovinskom osiguranju (»Narodne novine«, broj 102/98), članka 19. točke 1. i članka 20. točke 11. Statuta Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (»Narodne novine«, broj 163/98), Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, na sjednici održanoj 28. ožujka 2000. donosi
O OSNOVICAMA OSIGURANJA ZA OBRAČUNAVANJE I PLAĆANJE DOPRINOSA I ZA OSTVARIVANJE PRAVA IZ MIROVINSKOG OSIGURANJA OBRTNIKA
Osnovica osiguranja za obračunavanje i plaćanje doprinosa i za ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja za osiguranike - obrtnike, iz članka 11. točke 1. Zakona o mirovinskom osiguranju (u daljnjem tekstu: ZOMO), iznosi 2.242,00 kn.
Doprinos za mirovinsko osiguranje za osiguranike iz članka 1. ove odluke obračunava se i plaća prema zakonom utvrđenoj stopi doprinosa za mirovinsko osiguranje na pripadajuću osnovicu osiguranja, a način obračunavanja i plaćanja doprinosa utvrđuje se Pravilnikom o načinu obračunavanja i plaćanja doprinosa za mirovinsko osiguranje (»Narodne novine«, broj 3/99).
Osiguranici iz članka 1. Odluke, na temelju pismenog zahtjeva, u skladu s člankom 144. ZOMO, mogu izabrati višu osnovicu osiguranja od osnovice iz članka 1. ove odluke.
Više osnovice osiguranja utvrđuju se posebnim općim aktom Zavoda.
Na dan stupanja na snagu ove odluke prestaje vrijediti Odluka o osnovicama osiguranja za obračunavanje i plaćanje doprinosa i za ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja obrtnika (»Narodne novine«, broj 17/99).
Ova odluka stupa na snagu sljedećeg dana nakon objave u »Narodnim novinama«, a primjenjuje se od 1. travnja 2000.
Klasa: 140-13/00-01/2212
Urbroj: 341-99-01/00-21
Zagreb, 28. ožujka 2000.
Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda
za mirovinsko osiguranje
prof. dr. sc. Željko Potočnjak, v. r.