POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PROGRAMI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 2000. godine - Arhiva - pravne knjige - ispravak naredbe informacije - lista opasnih kemikalija ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

HRVATSKA NARODNA BANKA


2069
Na temelju članka 36. stavak 1. i članka 67. stavak 1. točka 23. Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci (»Narodne novine« broj 35/95 – pročišćeni tekst), Savjet Hrvatske narodne banke na sjednici održanoj 11. listopada 2000. godine, donio je
ODLUKU
O IZDAVANJU NUMIZMATIČKIH KOMPLETA KOVANOG NOVCA REPUBLIKE HRVATSKE KUNA I LIPA S OZNAKOM GODINE KOVANJA »2000.«

  1. Hrvatska narodna banka izdaje numizmatički komplet kovanog novca Republike Hrvatske kuna i lipa s oznakom godine kovanja »2000.«.
  2. Hrvatska narodna banka izdaje numizmatičke komplete iz točke 1. ove Odluke u količini od 1000 kompleta.
  3. Kovani novac kuna i lipa uložen u numizmatičke komplete bit će izrađen u tehnici kovanja kojom se postiže kakvoća visokoga kovničkog sjaja, te zataljen u plastične omote pravokutnog oblika dimenzija 166¤111 mm.
  4. Izgled kovanog novca kuna i lipa u numizmatičkim kompletima identičan je opisu kovanog novca kuna i lipa iz Odluke o apoenima i osnovnim obilježjima kovanog novca kuna i lipa s latinskim nazivima biljaka i životinja na licu i naličju kovanog novca (»Narodne novine« broj 47/95), s tim da će kovani novac nositi godinu kovanja »2000.«.
  5. Numizmatički kompleti kovanog novca Republike Hrvatske kuna i lipa s oznakom godine kovanja »2000.« prodavat će se po cijeni od 95,00 kuna za komplet.
  6. Hrvatska narodna banka prodavat će numizmatičke komplete na vlastitom prodajnom mjestu, te posredstvom banaka, ZAP-a i trgovačkih društava.
  7. Ova Odluka stupa na snagu danom objave u »Narodnim novinama«.

O.br. 559/2000.
Zagreb, 11. listopada 2000.
Predsjednik Savjeta
Hrvatske narodne banke
Guverner
Hrvatske narodne banke
dr. Željko Rohatinski, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti