POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PROGRAMI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 2000. godine - Arhiva - pravna rubrika - uredba o uništenju - pravilnik o operativnoj ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

HRVATSKA NARODNA BANKA

1984
Na temelju članka 40. stavka 1. i stavka 2. točke 2. i točke 5a. Zakona o bankama (»Narodne novine« broj 161/98) i članka 67. stavka 1. točke 23. Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci (»Narodne novine« broj 35/95 – pročišćeni tekst) Savjet Hrvatske narodne banke na sjednici održanoj 20. rujna 2000. godine, donio je
ODLUKU
O IZMJENAMA I DOPUNAMA ODLUKE O OGRANIČENJU ULAGANJA BANKE U MATERIJALNU IMOVINU I VLASNIČKE ULOGE
I.
U Odluci o ograničenju ulaganja banke u materijalnu imovinu i vlasničke uloge (»Narodne novine« broj 38/99 i 64/99) točka IV. mijenja se i glasi:
»Iznimno od odredaba točke II. i III. ove Odluke u propisana ograničenja ulaganja banke u materijalnu imovinu i vlasničke uloge ne uračunava se:

  1. materijalna imovina i vlasnički ulozi u trgovačkim društvima koje je banka stekla u stečajnom i ovršnom postupku, te primjenom sredstava osiguranja tražbina sukladno Ovršnom zakonu, i to u prvoj godini nakon stjecanja.
  2. vlasnički ulozi u druge banke«.

II.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u »Narodnim novinama«, a počinje se primjenjivati na izvješća za razdoblje koje završava 30. rujna 2000. godine.
O.br. 557/2000.
Zagreb, 20. rujna 2000.
Predsjednik Savjeta
Hrvatske narodne banke
guverner
Hrvatske narodne banke
dr. Željko Rohatinski, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti