POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - pravna datoteka - opći uvjeti za - ispravak zakona pravila ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 22. stavka 3. Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave i uprave ("Narodne novine", br. 90/92, 69/95 i 59/96), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 27. ožujka 1997. godine donijela
ODLUKU
O UTVRĐIVANJU VISINE NAKNADE IZBORNE PROMIDŽBE ZA IZBOR ČLANOVA PREDSTAVNIČKIH TIJELA JEDINICA
LOKALNE SAMOUPRAVE ODNOSNO JEDINICA LOKALNE UPRAVE I SAMOUPRAVE
I.
Kandidati za članove županijske skupštine i članove Skupštine Grada Zagreba, koji se biraju pojedinačnim izborom u izbornoj jedinici, a koji na izborima dobiju najmanje 10% glasova, imaju pravo na naknadu troškova izborne promidžbe u iznosu od 3.000,00 kuna.
Politička stranka čija kandidatska lista na izborima za županijsku skupštinu i izborima za Skupštinu Grada Zagreba dobije najmanje 5% glasova, dvije političke stranke čija zajednička ili koalicijska lista na izborima za županijsku skupštinu i izborima za Skupštinu Grada Zagreba dobije najmanje 8% glasova, te tri i više političkih stranaka čija zajednička ili koalicijska lista na izborima za županijsku skupštinu i izborima za Skupštinu Grada Zagreba, dobije najmanje 11% glasova, imaju pravo na naknadu troškova izborne promidžbe u iznosu od 30.000,00 kuna.
II.
Kandidati za članove gradskih vijeća koji se biraju pojedinačnim izborom u izbornoj jedinici, koji na izborima dobiju najmanje 10% glasova, imaju pravo na naknadu troškova izborne promidžbe u iznosu od 2.000,00 kuna.
Politička stranka čija kandidatska lista na izborima za gradsko vijeće dobije najmanje 5% glasova, dvije političke stranke čija zajednička ili koalicijska lista na izborima za gradsko vijeće dobije najmanje 8% glasova, te tri i više političkih stranaka čija zajednička ili koalicijska lista na izborima za gradsko vijeće dobije najmanje 11% glasova, imaju pravo na naknadu troškova izborne promidžbe u iznosu od 20.000,00 kuna.
III.
Kandidati za članove gradskih vijeća grada do 10.000 stanovnika, koji se biraju pojedinačnim izborom u izbornoj jedinici, koji na izborima dobiju najmanje 10% glasova, imaju pravo na naknadu troškova izborne promidžbe u iznosu od 1.500,00 kuna.
Politička stranka čija kandidatska lista na izborima za gradsko vijeće grada do 10.000 stanovnika, dobije najmanje 5% glasova, dvije političke stranke čija zajednička ili koalicijska lista na izborima za gradsko vijeće dobije najmanje 8% glasova, te tri i više političkih stranaka, čija zajednička ili koalicijska lista na izborima za gradsko vijeće dobije najmanje 11% glasova, imaju pravo na naknadu troškova izborne promidžbe u iznosu od 15.000,00 kuna.
IV.
Kandidati za članove općinskih vijeća, koji se biraju pojedinačnim izborom u izbornoj jedinici, koji na izborima dobiju najmanje 10% glasova, imaju pravo na naknadu troškova izborne promidžbe u iznosu od 1.500,00 kuna.
Politička stranka čija kandidatska lista na izborima za općinsko vijeće dobije najmanje 5% glasova, dvije političke stranke čija zajednička ili koalicijska lista na izborima za općinsko vijeće dobije najmanje 8% glasova, te tri i više političkih stranaka čija zajednička ili koalicijska lista na izborima za općinsko vijeće dobije najmanje 11% glasova, imaju pravo na naknadu troškova izborne promidžbe od 15.000,00 kuna.
V.
Pravo na naknadu troškova promidžbe iz točke I., II., III. i IV. ove Odluke ostvaruju kandidati odnosno političke stranke, nakon što mjerodavno izborno povjerenstvo jedinice lokalne samouprave, odnosno jedinice lokalne uprave i samouprave objavi rezultate izbora.
VI.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 015-01/97-02/06
Urbroj: 5030109-97-2
Zagreb, 27. ožujka 1997.
Predsjednik
mr. Zlatko Mateša, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti