POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - usvojena praksa - dopune općih pravila i uvjeta - odluka o izradi ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

KOMISIJA ZA VRIJEDNOSNE PAPIRE REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 54. stavka 1. Zakona o investicijskim fondovima ("Narodne novine" br. 107/95.), Komisija za vrijednosne papire Republike Hrvatske donosi
RJEŠENJE
1. Nalaže se društvu za upravljanje fondovima Exspandia invest d.o.o. Zagreb, Savska cesta 41, da u roku od 3 dana od primitka ovog rješenja:
a) ukloni sve plakate te povuče iz opticaja sve letke i drugi promidžbeni materijal, kojima se Expandia invest d.o.o. predstavlja kao sudionik u kuponskoj privatizaciji ili koji sadrže tvrdnje ili informacije koje upućuju na zaključak da je Expandia invest d.o.o. sudionik u kuponskoj privatizaciji.
b) objavi odnosno potencijalnim ulagateljima dostavi demant tvrdnji ili informacija navedenih u točki 1.a) ovog rješenja. Demanti moraju obvezno sadržavati izjavu da Expandia invest d.o.o. nije ovlaštena za sudjelovanje u kuponskoj privatizaciji.
c) istovremeno s objavljivanjem odnosno dostavljanjem demanta iz točke 1.b) ovog rješenja, Komisiji dostavi informaciju o sadržaju demanta koje objavljuje odnosno dostavlja potencijalnim ulagateljima.
d) u roku od 3 dana od ispunjenja obveza iz točki 1.a) i b) ovog rješenja izvijesti Komisiju o poduzetom.
2. Ovo rješenje objavit će se u "Narodnim novinama".
Klasa: UP/I-450-08/97-01/187
Urbroj: 567-97-1
Zagreb, 3. prosinca 1997.
Predsjednik Komisije
Ivica Smiljan, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti