POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - pravna arhiva - pravilnik o dozvoljenim - pravilnik o ovlaštenjima ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 1. stavka 1. Zakona o ovlasti Vlade Republike Hrvatske da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Zastupničkoga doma Sabora Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 90/96), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 4. rujna 1997. godine donijela
UREDBU
O ROKU ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA OBNOVU TE O POPRAVKU I OPREMANJU OBITELJSKIH KUĆA I STANOVA U HRVATSKOM PODUNAVLJU
Članak 1.
Svi korisnici prava na obnovu, koji do dana stupanja na snagu ove Uredbe nisu, prema odredbama Zakona o obnovi ("Narodne novine", br. 24/96, 54/96 i 87/96), podnijeli zahtjev za obnovu svojih obiteljskih kuća ili stanova I., II., III., IV., V. ili VI. stupnja oštećenja nadležnom županijskom uredu za poslove obnove, imaju pravo zahtjev podnijeti najkasnije do 15. listopada 1997. godine.
Korisnici prava na obnovu koji ne podnesu zahtjev za obnovu u roku iz stavka 1. ovoga članka, gube pravo na obnovu.
Članak 2.
Iznimno od odredaba članaka 13. i 14. Zakona o obnovi, popravak u ratu oštećenih obiteljskih kuća ili stanova koji su I., II. i III. stupnja oštećenja u područjima Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije pod privremenom upravom UNTAES-a (dalje u tekstu: hrvatsko Podunavlje) organizira i provodi Ministarstvo razvitka i obnove.
Radovi popravka u ratu oštećenih obiteljskih kuća i stanova iz stavka 1. ovog članka financiraju se sredstvima državnog proračuna, te drugim sredstvima određenim posebnim propisima ili odlukama.
Članak 3.
Iznimno od odredaba članaka 15., 16. i 34. Zakona o obnovi, vlasnicima obiteljskih kuća ili stanova i ovlaštenim korisnicima stanova koji imaju pravni položaj prognanika, Ministarstvo razvitka i obnove dodjeljuje potporu za opremanje kuća ili stanova (u predmetima kućanstva) bez obzira jesu li oštećene, pod uvjetom da se vrate u svoje prebivalište u hrvatskom Podunavlju.
Članak 4.
Ova Uredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama."
Klasa: 361-08/97-01/06
Urbroj: 5030116-97-1
Zagreb, 4. rujna 1997.
Predsjednik
mr. Zlatko Mateša, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti