POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - upravni postupak - obrazac obrazloženja prisilnog - popis upisanih uvoznika ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE
Ustavni sud Republike Hrvatske u sastavu Jadranko Crnić, predsjednik Suda te suci Zdravko Bartovčak, dr. Velimir Belajec, dr. Nikola Filipović, Ante Jelavić Mitrović, mr. Vojislav Kučeković, Jurica Malčić, mr. Hrvoje Momčinović, Ivan Marijan Severinac i Mladen Žuvela, odlučujući o zahtjevu Hrvatske socijalno liberalne stranke, za provođenje nadzora nad ustavnošću izbora za predsjednika Republike Hrvatske, na sjednici suda održanoj 13. lipnja 1997. godine, donio je slijedeće
RJEŠENJE

  1. Odbija se zahtjev Hrvatske socijalno liberalne stranke za provođenje nadzora nad određivanjem pojedinih biračkih mjesta na kojima će glasovati hrvatski državljani s pravom glasa u inozemstvu na izborima za predsjednika Republike Hrvatske 15. lipnja 1997. godine, koja su organizirana izvan službenih prostorija diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u inozemstvu.
  2. Ovo rješenje će se objaviti u "Narodnim novinama".

Obrazloženje
Hrvatska socijalno liberalna stranka podnijela je zahtjev za postupanje u obavljanju nadzora nad ustavnošću i zakonitošću izbora za predsjednika Republike Hrvatske 15. lipnja 1997. godine, a u svezi s glasovanjem na pojedinim biračkim mjestima na kojima će glasovati hrvatski državljani s pravom glasa u inozemstvu.
Podnositelj zahtjeva zatražio je da Ustavni sud temeljem ovlasti općeg nadzora nad ustavnošću i zakonitošću izbora provede nadzor nad ustavnošću i zakonitošću izbora na organiziranju spornih biračkih mjesta u inozemstvu (navedenih u zahtjevu), smatrajući da je organiziranje biračkih mjesta za izbore izvan službenih prostorija diplomatsko-konzularnih predstavništva u inozemstvu u suprotnosti s važećim Zakonom o izboru predsjednika Republike Hrvatske (članak 5.).
Zahtjev nije osnovan.
Člankom 45. stavak 2. Ustava Republike Hrvatske propisano je da u izborima za Sabor i predsjednika Republike ostvarivanje biračkog prava Republika osigurava i svojim državljanima koji se u doba izbora zateknu izvan njenih granica tako da mogu glasovati i u državama u kojima se nalaze ili na koji drugi način određen zakonom.
Člankom 5. Zakona o izboru Predsjednika Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 22/92 i 42/92) propisano je da se biračima, koji se u doba izbora zateknu izvan granica Republike Hrvatske osigurava ostvarivanje biračkog prava u diplomatsko-konzularnim predstavništvima i inozemnim uredima Republike Hrvatske.
Zakon o vanjskim poslovima ("Narodne novine", broj 48/96) u članku 10. propisuje ustrojstvo diplomatskih i drugih predstavništva Republike Hrvatske, pri čemu razlikuje diplomatske misije i konzularne urede. Slijedom navedenog proizlazi da u inozemstvu više nema inozemnih ureda, a ostvarivanje biračkog prava hrvatskih državljana u inozemstvu osigurava se isključivo u organizaciji diplomatskih misija i konzularnih ureda uz suglasnost države primateljice i u mjestima koje ona odobrava.
Ovako određena biračka mjesta koja su određena u inozemstvu u prostorima koji se nalaze izvan zgrada diplomatsko-konzularnih predstavništva, smatraju se područjem diplomatsko-konzularnog predstavništva.
Za ostvarivanje biračkog prava hrvatskih državljana u inozemstvu, uz navedene uvjete, bitno je da se izbori odvijaju pod kontrolom Izbornog povjerenstva Republike Hrvatske i da sva tijela koja provode izbore (birački odbori, promatrači) postupaju u skladu sa zakonom.
Izborno povjerenstvo Republike Hrvatske, dužno je objaviti koja su biračka mjesta označena i koji će birači glasovati na pojedinom mjestu.
Suglasnost države primateljice nije dovedena u sumnju, a određivanje biračkih mjesta i izbornih tijela provedeno je u skladu sa zakonom.
Iz navedenih razloga Ustavni sud je odbio zahtjev.
Objava rješenja temelji se na odredbi članka 20. stavak 1. Ustavnog zakona o Ustavnom sudu Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 13/91).
Broj: U-VII-741/1997
Zagreb, 13. lipnja 1997.
USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE
Predsjednik
Jadranko Crnić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti