POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - poslovne novine - zakon o sredstvima - propisi registriranih hrvatska ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO POMORSTVA, PROMETA I VEZA
Na temelju članka 263. Zakona o zračnoj plovidbi ("Narodne novine", broj 53/91, 26/93 i 109/93), ministar pomorstva, prometa i veza donosi
NAREDBU
O VREMENU U KOJEM ZRAČNE LUKE MORAJU BITI OTVORENE
I.
Zračne luke moraju biti otvorene:

(a) na zahtjev najmanje 24 sata ranije
(b) izvan naznačenog vremena otvorenosti, na zahtjev.
(c) izvan naznačenog vremena otvorenosti, na poseban zahtjev i uz prethodnu najavu 24 sata ranije.
(d) - za zrakoplove (do dužine od 28 metara) koji koriste zračne luke, svrstane, u smislu Pravilnika o vatrogasnoj službi u zračnoj luci, u vatrogasne kategorije do uključivo šeste, uz prethodnu najavu najmanje 24 sata ranije.
- izvan naznačenog vremena otvorenosti, uz prethodnu najavu najmanje 24 sata ranije.
- Zračna luka Pula mora biti otvorena za prihvat zrakoplova, poradi sigurnosti zračne plovidbe, kao alternativna zračna luka, i izvan vremena otvorenosti naznačenog u tablici iz točke I. ove Naredbe, a u vremenu od 22.00 do 06.00 sati u razdoblju od 30. ožujka 1997. do 25. listopada 1997.
(e) Zračna luka Aerodrom Rijeka - Rivijera Kvarner bit će otvorena
- za prihvat i otpremu zrakoplova dužine do 18 metara
- za prihvat i otpremu zrakoplova dužine veće od 18 metara uz prethodnu najavu
- za prihvat i otpremu zrakoplova izvan naznačenog vremena otvorenosti uz prethodnu najavu najmanje 24 sata ranije.
(f) izvan naznačenog vremena otvorenosti, uz prethodnu najavu.
(g) izvan naznačenog vremena otvorenosti, na zahtjev najmanje 24 sata ranije.
II.
Pod vremenom u kojem zračna luka mora biti otvorena u smislu ove naredbe, podrazumijeva se vrijeme od početka do završetka rada službi utvrđenih propisima.
III.
Aerodromska kontrola letenja postupat će prema odredbi članka 191., stavka 2. Zakona o zračnoj plovidbi u slučajevima korištenja zračne luke izvan vremena otvorenosti.
IV.
Vrijeme kada su zračne luke otvorene računa se po mjesnom vremenu.
V.
Na dan primjene ove naredbe prestaje važiti Naredba o vremenu u kojem zračne luke moraju biti otvorene ("Narodne novine", broj 92/96 i 108/96).
VI.
Ova Naredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama", a primjenjuje se u razdoblju navedenom u tablici iz točke I. ove Naredbe.
Klasa: 011-01/97-01/28
Urbroj: 530-01-97-01
Zagreb, 24. ožujka 1997.
Ministar
pomorstva, prometa i veza
mr. Željko Lužavec, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti