POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - popisi odluka - zakon o iznimnim - zakona o plaćanju ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

KOMISIJA ZA VRIJEDNOSNE PAPIRE
Sukladno odredbama članka 12. stavak 1. toč. 2. i toč. 11., članka 27. stavak 1., članka 28, stavka 1. i članka 38. Zakona o izdavanju i prometu vrijednosnim papirima ("Narodne novine" 107/95., dalje: Zakon), Komisija za vrijednosne papire Republike Hrvatske (dalje: Komisija), temeljem zahtjeva trgovačkog društva "LTD" d.o.o., Varaždin, Anina ulica 17 (dalje: Društvo), podnesenog dana 30. lipnja 1997. godine, kojim se traži izdavanje dozvole za obavljanje poslova vrijednosnim papirima iz članka 26. stavak 1. toč. 1-4., 7. i 8. Zakona, na sjednici održanoj dana 16. rujna 1997. godine, donijela je slijedeće:
RJEŠENJE
1. Trgovačkom društvu "LTD" d.o.o., Varaždin, Anina ulica 17, izdaje se dozvola za obavljanje poslova vrijednosnim papirima iz članka 26. stavak 1. toč. 1-4., 7. i 8. Zakona i to:
1. kupnja i prodaja vrijednosnih papira po nalogu nalogodavca (u svoje ime, a za tuđi račun),
2. trgovina u spekulacijske svrhe - kupnja i prodaja vrijednosnih papira u svoje ime i za svoj račun,
3. poslovi posebne burzovne trgovine,
4. upravljanje portfeljem vrijednosnih papira za račun klijenta,
5. investicijsko savjetovanje,
6. poslovi transfernog agenta.
2. Dozvola za obavljanje poslova vrijednosnim papirima iz članka 26. stavak 1. toč. 1.-3. i 8. Zakona, vrijedi od dana izdavanja, a izdaje se na određeno vremensko razdoblje, od datuma upisa djelatnosti i temeljnog kapitala Društva u trgovački registar sukladno odredbama članka 26. i 29. Zakona ili zaključno s 1. siječnja 1999. godine.
3. Dozvola za obavljanje poslova vrijednosnim papirima iz članka 26. stavak 1. toč. 4. i 7. Zakona, vrijedi od dana izdavanja, a izdaje se na određeno vremensko razdoblje, zaključno s danom kojim Komisija otpočne sa izdavanjem dozvola za obavljanje poslova investicijskog savjetnika.
4. Ovo rješenje upisuje se u Registar izdanih dozvola društvima za poslovanje s vrijednosnim papirima, za obavljanje poslova iz članka 26. stavak 1. Zakona, kod Komisije pod rednim brojem 13 (trinaest), s danom upisa 16. rujna 1997. godine.
5. Ovo rješenje objavljuje se u "Narodnim novinama".
Klasa: 450-08/97-01/61
Urbroj: 567-01/97-6
Zagreb, 16. rujna 1997.
Predsjednik Komisije
Ivica Smiljan, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti