POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - osnovna prava - indeks potrošačkih cijena - popis tijela za ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

IZBORNO POVJERENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 31. stavka 1. točke 2. Zakona o izboru zastupnika u Sabor Republike Hrvatske ("Narodne novine", br. 30/93 - pročišćeni tekst, 11/94, 68/95 i 108/96) i članka 29. stavka 1. Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave i jedinica lokalne uprave i samouprave ("Narodne novine", br. 90/92, 69/95, 59/96 i 63/96) Izborno povjerenstvo Republike Hrvatske, donosi
OBVEZATNE UPUTE OŽ-X I OLS-IX
O NAČINU UREĐIVANJA PROSTORIJA U KOJIMA ĆE SE GLASOVATI NA BIRAČKOM MJESTU

  1. Kako bi se poštivala pravila o zabrani pogodovanja bilo koje političke stranke, ili bilo kojeg kandidata, u prostorijama u kojima će se glasovati ne mogu se isticati stranački simboli, fotografije, te drugi simboli i oznake, osim državnih simbola, u skladu s Ustavom Republike Hrvatske i Zakona o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske, te zastavi i lenti Predsjednika Republike Hrvatske, kao što su grb Republike Hrvatske, zastava Republike Hrvatske, te obilježja županija, gradova, odnosno općina sukladno njihovu statutu.
  2. Prostorije u kojima će se glasovati moraju se urediti na način da se osigura tajnost glasovanja, dakle tako da nitko iz ostalog dijela prostorije ne može vidjeti kako je glasač popunio glasački listić.
  3. Birački odbor na svakom biračkom mjestu dužan je, neposredno prije otvaranja birališta, na vidljivom mjestu ispred prostorije u kojoj će se glasovati izvjesiti oglas sa potpunim županijskim listama, općinskim odnosno gradskim listama i listama kandidata za koje se glasuje.
  4. Kako bi birač znao u koju će glasačku kutiju ubaciti glasački listić, birački odbor je dužan na prednju stranu svake glasačke kutije istaknuti glasački listić kakav se ubacuje u tu glasačku kutiju.

Klasa: 013-01/97-01/01
Urbroj: 599-97-144
Zagreb, 13. ožujka 1997.
Predsjednik
Ivan Mrkonjić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti