POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - oglasna ploča - odluka o igrama - ispravak naredbe vlada ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 23. stavka 3. Zakona o Vladi Republike Hrvatske ("Narodne novine", br. 41/90, 8/91, 14/91, 53A/91, 9/92, 55/92. i 29/94.) Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 13. ožujka 1997. godine donijela
ODLUKU
O PROGLAŠENJU 24. OŽUJKA 1997.
DANOM ŽALOSTI
I.
Proglašava se 24. ožujak 1997. Danom žalosti u Republici Hrvatskoj u znak sjećanja na sve poginule i ubijene žrtve Domovinskog rata.
II.
Dan žalosti označava se obveznim isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja, na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne samouprave i uprave, te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba ili u kojima je sjedište ili djelatnost obavljaju samostalnim radom fizičke osobe.
Na Dan žalosti ne mogu se održavati kulturne, zabavne i športske priredbe.
Hrvatska radio-televizija i druge pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe prilagodit će obilježavanju Dana žalosti, osobito na način da se ne emitiraju programi koji po svojoj naravi ne odgovaraju obilježavanju toga dana.
Dan žalosti može se označiti i drugim uobičajenim ili prikladnim načinom izražavanja žalosti (komemorativni skupovi, minuta šutnje na radnim ili drugim skupovima i sl.).
III.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 960-01/97-02/02
Urbroj: 5030102-97-1
Zagreb, 13. ožujka 1997.
Predsjednik
mr. Zlatko Mateša, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti