POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - važeće pravo - popis odgovarajućih stručnih - uredba o izvršavanju ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

REPUBLIČKI FONDOVI MIROVINSKOG I INVALIDSKOG OSIGURANJA RADNIKA, SAMOSTALNIH PRIVREDNIKA I INDIVIDUALNIH POLJOPRIVREDNIKA HRVATSKE
Na temelju članka 2. stavka 1. Zakona o usklađivanju mirovina i drugih novčanih primanja iz mirovinskog i invalidskog osiguranja, te upravljanju fondovima mirovinskog i invalidskog osiguranja, ("Narodne novine", broj 20/97.), članka 6. točke 11. Statuta Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske ("Narodne novine", br. 58/90., 21/92., 116/93. i 23/95.), članka 6. točke 12. Statuta Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja samostalnih privrednika Hrvatske ("Narodne novine", br. 58/90., 21/92., 116/93., 23/95. i 24/97.) i članka 6. točke 9. Statuta Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja individualnih poljoprivrednika Hrvatske ("Narodne novine", br. 58/90. i 21/92.), Upravni odbor Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske, Upravni odbor Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja samostalnih privrednika Hrvatske i Upravni odbor Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja individualnih poljoprivrednika Hrvatske na zajedničkoj sjednici održanoj 6. svibnja 1997. donose
PRAVILNIK
O ROKOVIMA I NAČINU ISPLATE RAZLIKA MIROVINA I DRUGIH NOVČANIH PRIMANJA OD 1. VELJAČE 1995. DO 31. PROSINCA 1996.
Članak 1.
Ovim pravilnikom utvrđuju se rokovi i način isplate razlika mirovina i drugih novčanih primanja od 1. veljače 1995. do 31. prosinca 1996.
Članak 2.
Korisnicima mirovina kojima visina razlike iznosi do 200,00 kn isplatit će se svota razlike jednokratno, a najkasnije do 30. lipnja 1997.
Korisnicima tjelesnog oštećenja, doplatka za pomoć i njegu, privremene naknade, transferi (članak 132. ZOMIO), korisnicima kojima se mirovina isplaćuje ručno, korisnicima kojima se isplaćuje razlika mirovine, nakon ostavinske rasprave i korisnicima kojima je na razini jedne godine obračunata negativna razlika, a ukupno obračunata razlika pozitivna, bez obzira na visinu, razlika će se isplatiti jednokratno, a najkasnije do 30. lipnja 1997.
Korisnicima mirovina kojima visina razlike iznosi 200,01 do 1.500,00 kn isplatiti će se svota razlike, počev od 1. svibnja 1997. najkasnije u roku od 10 mjeseci. Ako se razlika isplaćuje, nakon roka od 10 mjeseci, isplatit će se jednokratno.
Korisnicima mirovina kojima visina razlike iznosi od 1.500,01 kn i više, isplatit će se svota razlike počevši od 1. svibnja 1997., najkasnije u roku od 16 mjeseci. Ako se razlika isplaćuje nakon roka od 16 mjeseci, isplatiti će se jednokratno.
Članak 3.
Ovaj pravilnik stupa na snagu na dan objave u "Narodnim novinama", a primjenjivat će se od 1. ožujka 1997.
Klasa: 140-13/97-01/1903
Urbroj: 341-99-01/97-2
Zagreb, 6. svibnja 1997.
Predsjedatelj zajedničke sjednice upravnih odbora
dr. sc. ?uro Njavro, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti