POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - službeni dokumenti - naredba o razrješenju - obvezatne upute pravila ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO PRAVOSUĐA
Na temelju članka 180. stavka 1. Zakona o zemljišnim knjigama ("Narodne novine", broj 91/96.), donosim
ODLUKU
O OTVARANJU ZEMLJIŠNIH KNJIGA ZA K.O. GORNJE PREDRIJEVO I K.O. NOSKOVCI
I.
Danom 2. siječnja 1998. godine otvaraju se novoosnovane zemljišne knjige za k.o. Gornje Predrijevo i k.o. Noskovci i tim danom zatvaraju se postojeće zemljišne knjige i knjige položenih ugovora i stavljaju izvan uporabe.
II.
Nakon otvaranja novoosnovanih zemljišnih knjiga za k.o. Gornje Predrijevo i k.o. Noskovci svi upisi iz dorada neriješenih predmeta provest će se u novoj zemljišnoj knjizi.
III.
Otvaranjem novoosnovanih zemljišnih knjiga iz točke I. ove Odluke, otvara se ispravni postupak glede istih, te je Općinski sud u Slatini kao nadležni zemljišnoknjižni sud dužan bez odgode po službenoj dužnosti objaviti javnim oglasom u "Narodnim novinama" i na oglasnoj ploči suda, otvaranje ispravnoga postupka.
IV.
Ova Odluka objavit će se u "Narodnim novinama".
Klasa: 932-01/97-01/23
Urbroj: 514-02-02/1-97-2
Zagreb, 16. prosinca 1997.
Ministar
Miroslav Šeparović, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti