POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - službeni dio - zakon o međunarodnoj - pravilnik o novčanim ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO FINANCIJA
Na temelju članka 25. Zakona o porezu na dobit ("Narodne novine", broj 35/95. - pročišćeni tekst i 106/96.) i članka 17. stavka 5. Zakona o porezu na dohodak ("Narodne novine", broj 25/95. - pročišćeni tekst, 52/95. i 106/96.) donosim
PRAVILNIK
O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O AMORTIZACIJI
Članak 1.
U Pravilniku o amortizaciji ("Narodne novine", br. 91/94., 8/95. i 10/95.) u članku 3. iza stavka 2. dodaje se novi stavak 3. koji glasi:
"(3) Porezni obveznik može otpisivati dugotrajnu imovinu u vijeku kraćem od propisanog ovim Pravilnikom, s tim da propisani vijek može skratiti najviše na jednu polovinu."
Članak 2.
Članak 6. mijenja se i glasi:
"U porezni rashod priznaje se jednokratan otpis predmeta dugotrajne imovine čija je pojedinačna nabavna vrijednost u trenutku nabave manja od 1.000,00 kuna."
Članak 3.
Ovaj Pravilnik stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama", a primjenjuje se i za utvrđivanje poreza na dohodak i poreza na dobit za 1997. godinu.
Klasa: 470-01/97-01/10
Urbroj: 513-07/97
Zagreb, 30. prosinca 1997.
Ministar financija
mr. Borislav Škegro, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti