POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - objave - uredba o plaćama - odluka o dokazu ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO FINANCIJA
Na temelju zaključkaka Vlade Republike Hrvatske, klasa: 450-02/97-01/04, urbroj: 5030114-97-1, od 27. veljače 1997. godine, te u sklopu ovlaštenja iz odredbe čl. 5. Zakona o prihvaćanju članstva Republike Hrvatske u Europskoj banci za obnovu i razvoj ("Narodne novine", br. 25 od 31. ožujka 1993. godine), Ministarstvo financija Republike Hrvatske donijelo je u ime Vlade Republike Hrvatske, u vezi s odredbom čl. 4. st. 3. i čl. 5. st. 3. Sporazuma o osnivanju Europske banke za obnovu i razvoj ("Narodne novine - međunarodni ugovori", br. 4. od 19. travnja 1993. godine) dana 28. veljače 1997. slijedeću
ODLUKU
O PRIHVAĆANJU POVEĆANJA KAPITALA EUROPSKE BANKE ZA OBNOVU I RAZVOJ I DODIJELJENOM BROJU DIONICA REPUBLICI HRVATSKOJ
I.
Prihvaća se povećanje kapitala Europske banke za obnovu i razvoj iz Londona.
II.
Povećanjem kapitala Republici Hrvatskoj dodijeljeno je dodatnih 3646 dionica koje će upisati sukladno "Rezoluciji o povećanju kapitala Europske banke za obnovu i razvoj" (Rezolucija br. 59). Od ukupnog broja dionica temeljem povećanja kapitala 820 dionica predstavlja uplative dionice, dok je 2.826 "na poziv".
III.
Plaćanje dodatnog broja dionica izvršiti će se u osam jednakih godišnjih obroka, te dijelom u mjenicama (odnos gotovine prema mjenicama 40:60). Financijske obveze temeljem povećanja kapitala dospijevaju 15. travnja od 1998. do 2009. godine.
IV.
Zadužuje se Ministarstvo financija za provedbu i ispunjenje preuzetih financijskih obveza Republike Hrvatske u svezi povećanja kapitala Europske banke za obnovu i razvoj.
V.
Ovlašćuje se ministar financija Republike Hrvatske da Europskoj banci za obnovu i razvoj dostavi, u odgovarajućoj formi, sve potrebne dokumente potrebne za upis navedenog povećanja kapitala.
VI.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 450-02/97-01/04
Urbroj: 513-14/97-2
Zagreb, 28. veljače 1997.
Ministar financija
Božo Prka, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti