POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - nove stranice - ispravak dopune pravilnika - odluku o financiranju ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 1. stavka 1. Zakona o ovlasti Vlade Republike Hrvatske da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Zastupničkog doma Sabora Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 90/96), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 27. veljače 1997. godine donijela
UREDBU
O PLAĆANJU NAKNADA ZA KORIŠTENJE RADNIH DOZVOLA IZ KONTINGENATA RADNIH DOZVOLA ZA SR NJEMAČKU

Članak 1.
Pravne osobe (tvrtke) koje temeljem Odluke o kriterijima i načinu raspodjele kontingenata radnih dozvola za SR Njemačku ("Narodne novine", broj 96/94) ostvare pravo na radne dozvole dužne su po svakoj dodijeljenoj im radnoj dozvoli uplatiti naknadu u iznosu od 7.000 kuna u Državni proračun Republike Hrvatske za 1997. godinu.
Članak 2.
Pravna osoba (tvrtka) dužna je, nakon što je obaviještena o ostvarenju prava na radnu dozvolu, iznos iz članka 1. ove Uredbe uplatiti u šest jednakih mjesečnih obroka.
Članak 3.
Sredstva iz članka 1. ove Uredbe koristit će se za izgradnju stanova za osobe iz članka 23. Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji ("Narodne novine", broj 108/96).
Članak 4.
Pravne osobe (tvrtke) koje ne uplate naknadu iz članka 1. ove Uredbe ne mogu prava na radne dozvole ostvarivati u sljedeće tri godine.
Članak 5.
Danom stupanja na snagu ove Uredbe prestaje važiti Uredba o plaćanju naknada za korištenje radnih dozvola iz kontingenata radnih dozvola za SR Njemačku ("Narodne novine", broj 24/96).
Članak 6.
Ova Uredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 101-03/97-01/01
Urbroj: 5030116-97-1
Zagreb, 27. veljače 1997.
Predsjednik
mr. Borislav Škegro, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti