POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - rješenja i zakoni - odluka od dodjeli - pravilnik o najmanjim ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA
Na temelju članka 52. stavka 6. Zakona o obrtu ("Narodne novine" br. 77/93 i 90/96) ministar gospodarstva donosi
PRAVILNIK
O OBLIKU I SADRŽAJU DIPLOME O MAJSTORSKOM ZVANJU
Članak 1.
Ovim Pravilnikom propisuje se oblik i sadržaj diplome o majstorskom zvanju.
Članak 2.
Sadržaj i oblik diplome o majstorskom zvanju (u daljnjem tekstu: diploma) propisan je obrascem i tiskan uz ovaj Pravilnik, te čini njegov sastavni dio.
Članak 3.
Diploma iz članka 1. ovog Pravilnika tiskana je na specijalnom kartonu veličine 50x35 cm. Osnovni tekst tiskan je u crnoj boji, a riječ Diploma i pleter u žuto-zlatnom tisku (imitacija zlata) su šatirani crvenom bojom.
Diploma je obrubljena starohrvatskim pleterom. U gornjem dijelu u sredini pletera otisnut je grb Republike Hrvatske čiji oblik je određen člankom 7., 8., i 9. Zakona o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske, te zastavi i lenti predsjednika Republike Hrvatske ("Narodne novine" broj 55/90). Ispod grba piše "Diploma". U donjem dijelu na sredini otisnut je zaštitni znak Hrvatske obrtničke komore i suhi žig, čiji oblik i sadržaj je određen člankom 6. Statuta Hrvatske obrtničke komore ("Narodne novine" br. 56/94 i 2/95). Uz donji rub su otisnute oznake i rubrike za nadnevak i potpise tajnika i predsjednika Hrvatske obrtničke komore.
Članak 4.
Diploma je tiskana na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu.
Članak 5.
Diploma o majstorskom zvanju utvrđena ovim Pravilnikom izdaje se osobama koje su položile majstorski ispit u postupku i na način utvrđen u člancima 50., 51., 52., 53. i 87. Zakona o obrtu ("Narodne novine", broj 77/93 i 90/96).
Članak 6.
Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 311-01/97-01/1257
Urbroj: 526-01-97-01
Zagreb, 12. studenog 1997.
Ministar
mr. Nenad Porges, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti