POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - naredbe i uredbe - ispravak podatka dopune - naredba o puštanju ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO TURIZMA
Na temelju članka 11. stavka 2. i članka 21. stavka 5. Zakona o turističkoj djelatnosti ("Narodne novine", broj 8/96.), ministar turizma, donosi
PRAVILNIK
O DOPUNI PRAVILNIKA O MINIMALNO-
-TEHNIČKIM UVJETIMA I NAČINU PRUŽANJA USLUGA PUTNIČKIH AGENCIJA
Članak 1.
U Pravilniku o minimalno-tehničkim uvjetima i načinu pružanja usluga putničkih agencija ("Narodne novine", broj 62/96.) iza članka 15. dodaje se članak 15a. koji glasi:
"Članak 15a.
Ako putnička agencija, koja organizira turističke paket aranžmane i izletničke programe plovnim objektima, svoje usluge neposredno pruža putniku tada se kao odgovarajući poslovni prostor iz članka 2. ovoga Pravilnika može smatrati i plovni objekt.
U slučaju iz stavka 1. ovoga članka, poslovnica putničke agencije može biti smještena u zatvorenoj prostoriji na početku ulaza na plovni objekt, ili na palubi plovnog objekta i mora imati natpisnu ploču na kojoj je istaknuta tvrtka putničke agencije. Veličina poslovnog prostora u poslovnici može biti manja od 16 m2.
Iznimno od odredbi ovoga Pravilnika, putnička agencija iz stavka 1. ovoga članka treba imati: stol ili pult, najmanje jedno sjedalo za stranke, osiguranu mogućnost uporabe telefona te mogućnost korištenja zahoda."
Članak 2.
Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmoga dana od dana objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 011-01/97-01/06
Urbroj: 529-02/97-1
Zagreb, 11. veljače 1997.
Ministar
mr. Niko Bulić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti