POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - službene objave - stopa porasta proizvodačkih - naredba o mjerilima ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 1. stavka 1. Zakona o ovlasti Vlade Republike Hrvatske da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Zastupničkog doma Sabora Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 90/96), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 29. svibnja 1997. godine donijela
UREDBU
O POČETKU RADA ŽUPANIJSKIH UPRAVA ZA CESTE I DRUŠTAVA KAPITALA IZ ZAKONA O JAVNIM CESTAMA
Članak 1.
Županijske uprave za ceste iz članka 55. i društva kapitala iz članka 70. stavka 3. Zakona o javnim cestama ("Narodne novine", broj 100/96) započet će s radom 25. listopada 1997. godine.
Članak 2.
Do početka rada županijskih uprava za ceste i društava kapitala iz članka 1. ove Uredbe, njihove poslove obavlja i njihovu imovinu i prava, koja im pripadaju temeljem akta iz članka 70. stavka 3. Zakona o javnim cestama, koristi Hrvatska uprava za ceste iz članka 44. toga Zakona.
Sredstva iz članka 59. točke 1., 4., 5., 6. i 7. Zakona o javnim cestama za vrijeme važenja ove Uredbe uplaćuju se na račun Hrvatske uprave za ceste, uz mjesečno izvješće Ministarstvu financija o utrošku.
Članak 3.
Odredbe članka 18. Zakona glede ustupanja radova održavanja javnih cesta ne primjenjuju se za vrijeme važenja ove Uredbe.
Članak 4.
Ova Uredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 340-03/97-01/05
Urbroj: 5030116-97-2
Zagreb, 29. svibnja 1997.
Predsjednik
mr. Zlatko Mateša, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti