POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - katalog propisa - odluka o neprihvaćanju - objava obrazaca uz ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 33. Zakona o izvršavanju Državnog proračuna Republike Hrvatske za 1997. godinu ("Narodne novine", broj 111/96), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 13. veljače 1997. godine donijela

ODLUKU
O IZDAVANJU EUROOBVEZNICA REPUBLIKE HRVATSKE U IZNOSU OD USD 300.000.000,00
I.
Radi izvršenja izdataka utvrđenih Državnim proračunom Republike Hrvatske za 1997. godinu, Republika Hrvatska zadužuje se izdavanjem euroobveznica u iznosu od USD 300.000.000,00.
II.
Obveznice iz točke I. ove Odluke izdaju se u nematerijaliziranom obliku, a nominirane su u iznosu od USD 10.000,00 te u višekratnicima tog iznosa.
Obveznice se izdaju po cijeni od 99,917% nominalnog iznosa uz fiksnu kamatnu stopu od 7% godišnje, te s dospijećem 27. veljače 2002. godine.
Obveznice se uplaćuju 27. veljače 1997. godine, s kojim danom počinje obračun kamata po istima. Kamata po obveznicama isplaćivat će se polugodišnje počevši od 27. kolovoza 1997. godine, a glavnica će se u cijelosti isplatiti po dospijeću.
Obveznice će se plasirati putem voditelja izdanja Merrill Lynch International i UBS Limited. Voditeljima izdanja pripada jednokratna naknada u iznosu od 0,625% nominalne vrijednosti izdanih obveznica.
III.
Ovlašćuje se ministar financija za zaključenje ugovora sukladno točkama I. i II. ove Odluke.
IV.
Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Narodnim novinama".
Klasa: 441-03/97-01/03
Urbroj: 5030105-97-1
Zagreb, 13. veljače 1997.
Predsjednik
mr. Zlatko Mateša, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti