POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - javne objave - rješenje kojim đuri - objava priloga zakoni ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE
Ustavni sud Republike Hrvatske u sastavu Jadranko Crnić, predsjednik Suda te suci Zdravko Bartovčak, dr. Velimir Belajec, dr. Nikola Filipović, Ante Jelavić Mitrović, mr. Vojislav Kučeković, Jurica Malčić, Ivan Marijan Severinac, Milan Vuković i Mladen Žuvela, povodom prijedloga Velimira Šoštarića iz Rovinja, na sjednici održanoj dana 5. veljače 1997. godine, donio je sljedeće
RJEŠENJE

  1. Obustavlja se postupak za ocjenu ustavnosti članka 4. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stambenim odnosima ("Narodne novine", br. 22/92).
  2. Ovo rješenje objavit će se u "Narodnim novinama".

Obrazloženje
Velimir Šoštarić iz Rovinja podnio je prijedlog za ocjenu ustavnosti članka 4. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stambenim odnosima ("Narodne novine", br. 22/92).
U tijeku postupka pred ovim Sudom, Sabor Republike Hrvatske donio je, na sjednici 11. listopada 1996. godine, Zakon o najmu stanova, koji je objavljen u službenom listu Republike Hrvatske "Narodnim novinama", br. 91/96 od 28. listopada 1996.
Odredba članka 53. Zakona o najmu stanova određuje da stupanjem na snagu ovog Zakona prestaju vrijediti glave I., IV., V., VI., VII., VIII., IX., X. i XI. Zakona o stambenim odnosima ("Narodne novine", br. 51/85, 42/86, 22/92 i 70/93).
Budući da se prijedlogom traži ocjena ustavnosti zakonskih odredbi zakona koji je prestao vrijediti, daljnji postupak u ovom predmetu, na temelju odredbe članka 27. stavka 1. Ustavnog zakona o Ustavnom sudu Republike Hrvatske ("Narodne novine", br. 13/91), valjalo je obustaviti.
Na osnovu iznijetog riješeno je kao u izreci.
Odluka o objavi pod točkom 2. izreke temelji se na odredbi članka 20. stavka 1. Ustavnog zakona o Ustavnom sudu Republike Hrvatske.
Broj: U-I-132/1995
Zagreb, 5. veljače 1997.
USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE
Predsjednik
Jadranko Crnić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti