POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - izbori pravilnika - ispravak zakona pravilnici - zakon o povlasticama ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 8. Zakona o društvenoj kontroli cijena ("Narodne novine", br. 27/85, 53/90 i 26/93), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 6. veljače 1997. godine donijela
ODLUKU
O ZAŠTITNOJ CIJENI PŠENICE RODA 1997. GODINE.
I.
Proizvođačima pšenice osigurava se, za pšenicu roda 1997. godine, zaštitna cijena od 1,10 kuna za jedan kilogram.
II.
Cijena iz točke I. ove Odluke razumijeva se franko skladište kupca.
III.
Cijena iz točke I. ove Odluke vrijedi za pšenicu zrelu, zdravu, bez znakova plijesni i stranog okusa i mirisa, upotrebljivu za ljudsku hranu, nezaraženu pšeničnim bolestima niti štetnicima, s 2% primjesa i nečistoća, 13% vlage i 76 kg hektolitarske mase.
IV.
Ako pšenica ima veći ili manji postotak primjesa, nečistoće i vlage od postotka predviđenog u točki III. ove Odluke, zaštitna cijena će se smanjiti odnosno povećati za isti postotak primjesa, nečistoća ili vlage.
Za pšenicu koja ima postotak vlage veći od 14% zaštitna cijena će se smanjiti i za troškove sušenja. Troškovi sušenja utvrđuju se ugovorom zaključenim između proizvođača i kupca.
Za pšenicu koja ima veću ili manju hektolitarsku masu predviđenu u točki III. ove Odluke, zaštitna cijena povećava se odnosno smanjuje za 0,5% za svaki kilogram iznad ili ispod predviđene hektolitarske mase. Razlomci se uzimaju u obzir. Ako pšenica ima hektolitarsku masu veću od 80 kg, smatrat će se da ima hektolitarsku masu od 80 kg, a ispod 72 kg neće se otkupljivati.
Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 307-01/97-01/01
Urbroj: 5030116-97-2
Zagreb, 6. veljače 1997.
Predsjednik
mr. Zlatko Mateša, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti