POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - izbori odluka - izmjena naputka za - obvezatne upute iii ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 8. Zakona o društvenoj kontroli cijena ("Narodne novine", br. 27/85, 53/90 i 26/93), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 6. veljače 1997. godine donijela
ODLUKU
O ZAŠTITNOJ CIJENI ŠEĆERNE REPE RODA 1997. GODINE
I.
Proizvođačima šećerne repe osigurava se, za šećernu repu roda 1997. godine, zaštitna cijena od 0,22 kune za jedan kilogram.
II.
Cijena iz točke I. ove Odluke razumijeva se franko utovarena postaja u mjestu proizvođača, uz željezničku, brodsku odnosno kamionsku rampu, pristanište ili dizalicu ili franko prijemna rampa šećerane.
III.
Cijena iz točke I. ove Odluke vrijedi za šećernu repu očišćenu od stranih primjesa, zemlje i neispravno odrezanih glava, lišća i repića s digestijom od 15,5%.
Za svaki postotak digestije veći ili manji od 15,5% zaštitna cijena se povećava ili smanjuje za 0,014 kuna po jednom kilogramu.
IV.
Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 307-01/97-01/01
Urbroj: 5030116-97-10
Zagreb, 6. veljače 1997.
Predsjednik
mr. Zlatko Mateša, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti