POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - evropsko - pravilnik o fitosanitarnim - obrazac iskaznice dodatnoga ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 3. stavka 2. Zakona o Vladi Republike Hrvatske ("Narodne novine", br. 41/90, 8/91, 14/91, 53A/91, 9/92, 55/92 i 29/94), a u svezi sa člankom 40. stavkom 1. Zakona o poljoprivrednom zemljištu ("Narodne novine", br. 54/94 - pročišćeni tekst i 48/95), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 17. siječnja 1997. godine donijela
ODLUKU
O DAROVANJU POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA U VLASNIŠTVU DRŽAVE RIMOKATOLIČKOJ ŽUPI UZVIŠENJA SV. KRIŽA
I.
Rimokatoličkoj župi Uzvišenja sv. Križa, iz Križovljana, Antuna Mihanovića 35, daruje se poljoprivredno zemljište u vlasništvu države.
II.
Darovano poljoprivredno zemljište je prema Izvatku iz zemljišne knjige Općinskog suda u Varaždinu, te prema Popisu katastarskih čestica i korisnika, Ureda za katastarsko-geodetske poslove Varaždin, u k. o. Radovec, z. k. ul. br. 2, označeno s:
- k. č. br. 2258/1, oranica, 7. klase, površine 2827 m˛ (dio),
- k. č. br. 2258/2, oranica, 7. klase, površine 2751 m˛ (dio),
- k. č. br. 2258/3, oranica, 7. klase, površine 2636 m˛ (dio),
pod novom oznakom kao k. č. br. 2258/45,
UKUPNO: 1484 m˛,
upisano kao društveno vlasništvo, s pravom korištenja ZPPK Varaždin.
III.
Daroprimatelj će na darovanom poljoprivrednom zemljištu izgraditi građevinu Spomen-kapele žrtvama "Križnog puta" pokopanim na tom području i urediti okoliš kapele, te ga ne može otuđiti bez suglasnosti darovatelja.
IV.
Ovlašćuje se ministar poljoprivrede i šumarstva da, u ime Republike Hrvatske, sa Rimokatoličkom župom Uzvišenja sv. Križa iz Križovljana, Antuna Mihanovića 35, sklopi ugovor o darovanju predmetnog zemljišta.
V.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 945-02/96-01/01
Urbroj: 5030107-97-9
Zagreb, 17. siječnja 1997.
Predsjednik
mr. Zlatko Mateša, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti