POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - eu direktive - naredba o vrstama - pravilnik o obveznoj ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 1. stavka 1. Zakona o ovlasti Vlade Republike Hrvatske da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Zastupničkog doma Sabora Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 90/96), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 17. siječnja 1997. godine donijela
UREDBU
O PRESTANKU VAŽENJA UREDBE O PODMIRIVANJU DOSPJELIH NEIZMIRENIH OBVEZA PREMA INOZEMNIM KREDITORIMA ("NARODNE NOVINE", BROJ 25/96)
Članak 1.
Kako su odgovarajućim sporazumima s inozemnim vjerovnicima (Pariški klub, Londonski klub) i zakonima uređeni unutarnji odnosi hrvatskih dužnika i Republike Hrvatske u podmirivanju obveza prema inozemnim vjerovnicima, ovom Uredbom utvrđuje se prestanak važenja Uredbe o podmirivanju dospjelih neizmirenih obveza prema inozemnim kreditorima ("Narodne novine", broj 25/96).
Članak 2.
Devizna sredstva deponirana na računima kod Narodne banke Hrvatske do datuma prestanka važenja Uredbe iz članka 1. ove Uredbe preuzima Ministarstvo financija. Pripadajuću kamatu hrvatskim dužnicima koji su deponirali sredstva isplatit će Narodna banka Hrvatske u roku 30 dana od dana stupanja na snagu ove Uredbe.
Članak 3.
Za iznos izvršenih deponiranja hrvatskim dužnicima smanjuje se iznos na koji će izdati jamstva za obveze prema Republici Hrvatskoj sukladno članku 14. Zakona o preuzimanju dijela duga po Novom financijskom sporazumu iz 1988. godine, te o izdavanju obveznica Republike Hrvatske radi zamjene tog duga ("Narodne novine", broj 87/96).
Članak 4.
Ministarstvo financija upotrijebit će ostatak preuzetih deviznih sredstava za plaćanje obveza otplate dijela duga hrvatskih dužnika preuzetog Zakonom o načinu i uvjetima podmirivanja obveza po kreditima i drugim poslovima iz sporazuma s vladama članicama Pariškog kluba ("Narodne novine", broj 34/96).
Članak 5.
Ova Uredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 400-01/96-01/01
Urbroj: 5030105-96-2
Zagreb, 17. siječnja 1997.
Predsjednik
mr. Zlatko Mateša, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti