POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - dokumenti - zakon o znanstvenoistraživačkoj - podatak o vrijednosti ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

REPUBLIČKI FOND MIROVINSKOG I INVALIDSKOG OSIGURANJA INDIVIDUALNIH POLJOPRIVREDNIKA HRVATSKE
Na temelju članka 6. točke 10. i članka 28. Statuta Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja individualnih poljoprivrednika Hrvatske ("Narodne novine", br. 58/90 i 21/92), Upravni odbor Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja individualnih poljoprivrednika Hrvatske, na sjednici održanoj 23. prosinca 1996., donosi
ODLUKU
O ODREĐIVANJU ZAJAMČENE NAJNIŽE SVOTE KOJA SE ISPLAĆUJE KORISNIKU MIROVINE OD 1. PROSINCA 1996.

  1. Ako starosna ili invalidska mirovina koja se isplaćuje od 1. prosinca 1996., iznosi manje od 232,86 kn mjesečno, isplaćivat će se, umjesto pripadajuće mirovine, zajamčena najniža svota od 232,86 kn mjesečno.
  2. Obiteljska će se mirovina isplaćivati u odgovarajućem postotku od svote utvrđene točkom 1. ove odluke - ovisno o broju korisnika obiteljske mirovine.
  3. Korisnicima mirovine ostvarene primjenom međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju, a određenim u razmjernom dijelu, isplaćivat će se razmjerni dio svote utvrđene točkom 1. ili 2. ove odluke.
  4. Ova odluka stupa na snagu idućega dana od dana objave u "Narodnim novinama", a primjenjivat će se od 1. prosinca 1996.

Klasa: 141-13/97-01/94
Urbroj: 343-99-01/97/1
Zagreb, 23. prosinca 1996.
Predsjednik Upravnog odbora
Republičkog fonda mirovinskog
i invalidskog osiguranja individualnih poljoprivrednika Hrvatske
dr. Đuro Njavro, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti