POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - cd objave - nacionalna strategija jedinstvene - uredba o povlasticama ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

REPUBLIČKI FONDOVI MIROVINSKOG I INVALIDSKOG OSIGURANJA RADNIKA, SAMOSTALNIH PRIVREDNIKA I INDIVIDUALNIH POLJOPRIVREDNIKA HRVATSKE
Na temelju članka 1. Zakona o usklađivanju mirovina i drugih novčanih primanja iz mirovinskog i invalidskog osiguranja, te upravljanju fondovima mirovinskog i invalidskog osiguranja ("Narodne novine", broj 20/97) i članka 6. točke 10. Statuta Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja individualnih poljoprivrednika Hrvatske ("Narodne novine", br. 58/90 i 21/92), Upravni odbor Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja individualnih poljoprivrednika Hrvatske, na sjednici održanoj 6. svibnja 1997. donosi
ODLUKU
O ODREĐIVANJU ZAJAMČENE NAJNIŽE SVOTE KOJA ĆE SE ISPLATITI KORISNIKU MIROVINE OD 1. SIJEČNJA 1996.

  1. Ako je starosna ili invalidska mirovina koja se isplaćivala od 1. siječnja 1996. iznosila manje od 121,02 kn mjesečno, isplatit će se, umjesto pripadajuće mirovine zajamčena najniža svota od 121,02 kn mjesečno.
  2. Obiteljska će se mirovina isplatiti u odgovarajućem postotku od svote utvrđene točkom 1. ove odluke - ovisno o broju korisnika obiteljske mirovine.
  3. Korisnicima mirovina ostvarene primjenom međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju, a određenim u razmjernom dijelu, isplatit će se razmjerni dio svote utvrđene točkom 1. ili 2. ove odluke.
  4. Nova svota zajamčene najniže svote odredit će se svim korisnicima zajamčene najniže svote po službenoj dužnosti, bez donošenja rješenja.
  5. Ova odluka stupa na snagu idućega dana od dana objave u "Narodnim novinama", a primjenjivat će se od 1.siječnja 1996.

Klasa: 141-13/97-01/1904
Urbroj: 343-99-01/97-21
Zagreb, 6. svibnja 1997.
Predsjednik
Upravnog odbora Republičkog fonda
mirovinskog i invalidskog osiguranja
individualnih poljoprivrednika Hrvatske
dr. sc. Đuro Njavro, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti