POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - pravni centar - pravilnik o sigurnosnom - uredba o stjecanju ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 1. Zakona o ovlasti Vlade Republike Hrvatske da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Zastupničkog doma Sabora Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 104/97), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 23. listopada 1997. godine donijela
UREDBU
O POČETKU RADA ŽUPANIJSKIH UPRAVA ZA CESTE I DRUŠTAVA KAPITALA IZ ZAKONA O JAVNIM CESTAMA
Članak 1.
Županijske uprave za ceste iz članka 55. i društva kapitala iz članka 70. stavka 3. Zakona o javnim cestama ("Narodne novine", broj 100/96), započet će s radom 1. siječnja 1998. godine.
Članak 2.
Do početka rada županijskih uprava za ceste i društava kapitala iz članka 1. ove Uredbe, njihove poslove obavlja i njihovu imovinu i prava, koja im pripadaju temeljem akta iz članka 70. stavka 3. Zakona o javnim cestama, koristi Hrvatska uprava za ceste iz članka 44. toga Zakona.
Sredstva iz članka 59. točaka 1., 4., 5., 6. i 7. Zakona o javnim cestama za vrijeme važenja ove Uredbe uplaćuju se na račun Hrvatske uprave za ceste, uz mjesečno izvješće Ministarstvu financija o utrošku.
Članak 3.
Odredbe članka 18. Zakona glede ustupanja radova održavanja javnih cesta ne primjenjuju se za vrijeme važenja ove Uredbe.
Članak 4.
Danom stupanja na snagu ove Uredbe prestaje važiti Uredba o početku rada županijskih uprava za ceste i društava kapitala iz Zakona o javnim cestama ("Narodne novine", broj 56/97).
Članak 5.
Ova Uredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 340-03/97-01/05
Urbroj: 5030116-97-5
Zagreb, 23. listopada 1997.
Predsjednik
mr. Zlatko Mateša, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti