POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - aktualni propisi - izmjene i dopune - odluka o obustavi ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

REPUBLIČKI FONDOVI MIROVINSKOG I INVALIDSKOG OSIGURANJA RADNIKA, SAMOSTALNIH PRIVREDNIKA I INDIVIDUALNIH POLJOPRIVREDNIKA HRVATSKE
Na temelju članka 1. Zakona o usklađivanju mirovina i drugih novčanih primanja iz mirovinskog i invalidskog osiguranja, te upravljanju fondovima mirovinskog i invalidskog osiguranja ("Narodne novine", broj 20/97) i članka 6. točke 13. Statuta Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja samostalnih privrednika Hrvatske ("Narodne novine", br. 58/90, 21/92, 116/93, 23/95 i 24/97), Upravni odbor Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja samostalnih privrednika Hrvatske, na sjednici održanoj 6. svibnja 1997. donosi
ODLUKU
O USKLAĐIVANJU MIROVINA
OD 1. SVIBNJA 1996.

  1. Mirovine korisnika mirovina, koji su pravo na mirovinu ostvarili 1. siječnja 1996. ili poslije toga dana i koje su povečane od 1. siječnja 1996. za 14,42% prema Odluci o usklađivanju mirovina od 1. siječnja 1996. povečavaju se od 1. svibnja 1996. za 5,2%.
  2. Mirovine korisnika mirovina iz točke 1. ove odluke koji su pravo na mirovinu ostvarili 1. svibnja 1996. ili poslije toga dana i koje nisu povečane za 14,42% povečavaju se od dana ostvarivanja prava za 20,37%.
  3. Osnovica za povečanje mirovina prema točki 1. ove odluke uzima se mirovina koja je korisniku pripadala na dan 1. svibnja 1996., a kao osnovica za povečanje mirovina prema točki 2. ove odluke uzima se mirovina koja je korisniku pripadala na dan ostvarivanja prava .
  4. Mirovine korisnika mirovina kojisu pravo na mirovinu ostvarili do 31. prosinca 1995. i koje su povečane od 1. siječnja 1996. za 2,2% prema Odluci o usklađivanju mirovina od 1. siječnja 1996. povečavaju se od 1. svibnja 1996. za 5,2%.
  5. Kao osnovica za povečanje mirovina prema točki 4. ove odluke uzima se mirovina koja je korisniku pripadala na dan 1. svibnja 1996.
  6. Usklađivanje mirovina po ovoj odluci obaviti će se po službenoj dužnosti bez donošenja rješenja.
  7. Ova odluka stupa na snagu idućeg dana od dana objave u "Narodnim novinama", a primjenjuje se od 1. svibnja 1996.

Klasa: 140-13/97-01/1905
Urbroj: 341-99-01/97-21
Zagreb, 6. svibnja 1997.
Predsjednik
Upravnog odbora Republičkog fonda
mirovinskog i invalidskog osiguranja samostalnih privrednika Hrvatske
dr. sc. Đuro Njavro, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti