POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - FINANCIJE - KREDITI

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1997. godine - Propisi - arhiva - pravna zaštita - zakon o proizvodnji - ispravak rješenja informator ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE OBJAVE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

HRVATSKA JAVNOBILJEŽNIČKA KOMORA
Temeljem članka 133. stavka 1. točka 1., a u svezi članka 134. stavka 1. točka 3. Zakona o javnom bilježništvu i članka 11. stavak 2. Statuta Hrvatske javnobilježničke komore Upravni odbor Hrvatske javnobilježničke komore na XII sjednici održanoj dana 20. 9. 1997. donio je
PRAVILNIK
O SLUŽBENOJ ODJEĆI JAVNIH BILJEŽNIKA, PRISJEDNIKA, VJEŽBENIKA I DRUGIH ZAPOSLENIKA U JAVNOBILJEŽNIČKOM UREDU I HRVATSKOJ JAVNOBILJEŽNIČKOJ KOMORI
Članak 1.
Ovim Pravilnikom utvrđuju se mjerila i kriteriji o pravima javnih bilježnika, prisjednika, vježbenika i drugih zaposlenika u javnobilježničkim uredima i Hrvatskoj javnobilježničkoj komori na službenu odgovarajuću odjeću.
Članak 2.
Sve osobe navedene u članku 1. ovog Pravilnika imaju pravo na naknadu odnosno kupnju odjeće za službene potrebe ureda i to 2 puta godišnje (proljeće, ljeto - jesen, zima).
Članak 3.
Pod službenom odjećom zaposlenika u javnobilježničkom uredu i Hrvatskoj javnobilježničkoj komori smatra se:

  1. kostim odnosno odijelo - 2 kompleta godišnje
  2. bluza odnosno košulja - 4 komada godišnje
  3. cipele - 2 para godišnje
  4. poslovna torba svake dvije godine jedna
  5. odjeća za vanjsko uredovanje u zimskim uvjetima - svake dvije godine 1 komplet
  6. kišobran ili kabanica - 1 svake dvije godine

Pravo iz točke 5. stavka 1 imaju javni bilježnik i drugi zaposlenici u javnobilježničkom uredu kojima to odobri javni bilježnik.
Članak 4.
Službenu odjeću nabavlja svaki zaposlenik samostalno uz prethodni dogovor sa javnim bilježnikom odnosno predsjednikom komore pazeći da cijena ne prelazi prosječnu tržišnu standardnu cijenu pojedine stvari.
Službena odjeća i obuća nabavljaju se temeljem izdane narudžbenice od javnog bilježnika, odnosno potpisane od predsjednika Komore.
Trošak za nabavu službene odjeće, obuće i poslovne torbe za javnog bilježnika, prisjednika, vježbenika i druge zaposlenike u javnobilježničkom uredu pada na trošak javnobilježničkog ureda, a za zaposlenike u Hrvatskoj javnobilježničkoj komori na teret Komore.
Članak 5.
Izmjena i dopune Pravilnika donose se na prijedlog javnog bilježnika ili predsjednika komore upućenom Upravnom odboru Komore.
Članak 6.
Ovaj Pravilnik stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Predsjednik:
Hrvatske javnobilježničke komore
Ante Ilić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti