POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - Knjigovodstveni servis

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1996. godine - Propisi - arhiva - pravni osvrt - uredba o unutarnjim - strategija poljoprivrede projekti ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 25. stavka 1. Zakona o Vladi Republike Hrvatske ("Narodne novine", br. 41/90, 8/91, 14/91, 53A/91, 9/92, 55/92 i 29/94), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 3. svibnja 1996. godine donijela
UREDBU
O IZMJENAMA UREDBE O UREDU ZA UNPROFOR I PROMATRAČKU MISIJU EZ
Članak 1.
U Uredbi o Uredu za UNPROFOR i Promatračku misiju EZ ("Narodne novine", br. 9/92, 19/92 i 61/92) naziv Uredbe mijenja se i glasi:
"Uredba o Uredu za suradnju s mirovnim operacijama".
Članak 2.
U članku 1. riječi: "Ured za UNPROFOR i Promatračku misiju EZ" zamjenjuju se riječima: "Ured za suradnju s mirovnim operacijama".
Članak 3.
Članak 2. mijenja se i glasi:
"U okviru djelokruga Vlade Republike Hrvatske, Ured obavlja stručne i druge poslove u svezi s radom i djelovanjem mirovnih operacija u Republici Hrvatskoj.
U suradnji s nadležnim ministarstvima i radnim tijelima Vlade Republike Hrvatske, Ured prati djelovanje mirovnih operacija u Republici Hrvatskoj, pruža i organizira pružanje odgovarajuće stručne i druge pomoći, daje Vladi Republike Hrvatske izvješća o djelovanju mirovnih operacija u Republici Hrvatskoj, daje mišljenja i prijedloge za poduzimanje odgovarajućih mjera zaštite interesa Republike Hrvatske, te obavlja i druge poslove koje mu povjeri Vlada Republike Hrvatske."
Članak 4.
Ova Uredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 022-03/96-02/13
Urbroj: 5030102-96-1
Zagreb, 3. svibnja 1996.
Predsjednik
mr. Zlatko Mateša, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti