POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - pravna pomoć - nacionalni program zaštite - uredbu o plaćanju ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

REPUBLIČKI FOND MIROVINSKOG I INVALIDSKOG OSIGURANJA INDIVIDUALNIH POLJOPRIVREDNIKA HRVATSKE
Na temelju članka 6. točke 10. i članka 28. Statuta Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja individualnih poljoprivrednika Hrvatske ("Narodne novine", br. 58/90. i 21/92.) Upravni odbor Republičkog fonde mirovinskog i invalidskog osiguranja individualnih poljoprivrednika Hrvatske, na sjednici održanoj 22. ožujka 1994., donosi
ODLUKU
O ODREĐIVANJU ZAJAMČENE NAJNIŽE SVOTE KOJA SE ISPLAĆUJE KORISNIKU MIROVINE OD 1. SIJEČNJA 1994.
1.
Ako starosna ili invalidska mirovina koja se isplaćuje od 1. siječnja 1994, iznosi manje od 84.623.- HRD mjesečno, isplaćivat će se, umjesto pripadajuće mirovine, zajamčena najniža svota od 84.623.- HRD mjesečno.
2.
Obiteljska će se mirovina isplaćivati u odgovarajućem postotku od svote utvrđene točkom 1. ove odluke - ovisno o broju korisnika obiteljske mirovine.
3.
Korisnicima mirovine ostvarene primjenom međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju, a određenim u razmjernom dijelu, isplaćivat će se razmjerni dio svote utvrđene točkom 1. ili 2. ove odluke.
4.
Na dan stupanja na snagu ove odluke prestaje vrijediti Odluka o određivanju privremene zajamčene najniže svote koja se isplaćuje korisniku mirovine od 1. siječnja 1994. ("Narodne novine", broj 14/94.).
5.
Ova odluka stupa na snagu idućega dana od dana objave u "Narodnim novinama", a primjenjivat će se od 1. siječnja 1994.
Klasa: 141-13/94-01/1158
Urbroj: 343-99-01/94-3
Zagreb, 22. ožujka 1994.
Predsjednik Upravnog odbora Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja individualnih poljoprivrednika
dr. Stjepan Blažinkov v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti