POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - PODUZETNIČKI CENTAR

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1994. godine - Propisi - arhiva - pravna mišljenja - rješenje o stavljanju - podatak o prosječno ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

REPUBLIČKI FOND MIROVINSKOG I INVALIDSKOG OSIGURANJA INDIVIDUALNIH POLJOPRIVREDNIKA HRVATSKE
Na temelju članka 39. Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju individualnih poljoprivrednika ("Narodne novine", br. 26/83., 49/83., 57/83., 47/86., 40/90., 26/93. i 96/93) i članka 6. točke 10. Statuta Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja individualnih poljoprivrednika Hrvatske ("Narodne novine", br. 58/90. i 21/92.) Upravni odbor Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja individualnih poljoprivrednika Hrvatske, na sjednici održanoj 22. ožujka 1994., donosi
ODLUKU
O USKLAĐIVANJU MIROVINA INDIVIDUALNIH POLJOPRIVREDNIKA OD 1. SIJEČNJA 1994.
1.
Mirovine korisnika mirovina kojima godina 1993. nije posljednja godina osiguranja, jer u toj godini nije ostvareno najmanje šest mjeseci osiguranja, a koje su radi tekućeg usklađivanja prema rastu plaća u toj godini povećane za 384,209% povećavaju se radi usklađivanja s porastom plaća svih radnika zaposlenih na području Republike Hrvatske u godini 1993, još za 226,057%. Ovo povećanje pripada počevši od 1. siječnja 1994.
2.
Kao osnovica za povećanje mirovine prema točki 1. ove odluke uzima se svota mirovina koja je korisniku pripadala na dan 31. prosinca 1993.
3.
Mirovine korisnika mirovine, koji su pravo na mirovinu ostvarili u razdoblju od 1. srpnja 1993. do 30. lipnja 1994., a kao posljednja godina obračunskog razdoblja uzeta je godina 1993, povećavaju se također za 226,057%.
4.
Kao osnovica za povećanje mirovina prema točki 3. ove odluke. uzima se svota mirovine koja je korisniku pripadala na dan priznanja prave na mirovinu po općim propisima.
5.
Korisnicima razmjernog dijela mirovine ostvarene primjenom međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju pripada razmjerni dio mirovine povećan prema odredbama točke 1. i 3. ove odluke.
6.
Usklađivanje mirovina prema ovoj odluci obavit će područne službe Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske po službenoj dužnosti, bez donošenja rješenja.
7.
Na dan stupanja na snagu ove odluke prestaje vrijediti Odluka o privremenom usklađivanju mirovina individualnih poljoprivrednika od 1. siječnja 1994. ("Narodne novine". broj 14/94.).
8.
Ova odluka stupa na snagu idućeg dana od dana objave u "Narodnim novinama", a primjenjivat će se od 1. siječnja 1994.
Klasa: 141-13/94-01/1158
Urbroj : 343-99-01/94-1
Zagreb, 22. ožujka 1994.
Predsjednik Upravnog odbora Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja individualnih poljoprivrednika
dr. Stjepan Blažinkov, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti